A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Весняні канікули в БДЮ

Дата: 29.03.2018 16:20
Кількість переглядів: 383

    Весна в цьому році затяжна, мінлива і непередбачувана. То морозом приморозить  і сніжком засипле,  то  дощиком проллється. Але канікули – це   улюблена  пора  для всіх  школярів  і,  не дивлячись на примхи природи, вони завжди  веселі  і безтурботні. Вихованці  Будинку дітей та юнацтва поспішають  на гуртки, де їх чекають цікаві  справи. Тут вони   виявляють  свої організаторські здібності, пишуть  сценарії свят, які потім готують і проводять. На  весняних канікулах було підготовлено та проведено цілий ряд масових заходів,  ігри, розваги, дискотеки.   

     Вихованці  гуртків  подарували  напередодні Дня сміху  усім  присутнім гарний настрій, позитив і енергію. Вони  підготували  гуморески і вдало прочитали їх. Це  Вдовиченко Марійка,  Кулик Ольга, Москаленко Аріна, Сіхневич Даша, Горенюк Костя. 

    Дуже цікавим та захоплюючим  видалось свято «У гості  до тітоньки Картопельки». Ведучими  свята були Гончарик Оксана та Шевчук Валерія, які ще й всіх зачарували популярною мелодією, виконаною на скрипці.  

    До цього свята  долучились  мами та бабусі наших вихованців.  Витав в приміщенні  запах  смачних картопляних страв,  приготовлений   бабусею  Алінки Рябчун Тетяною Іванівною,  мамою Віки Завірюхи  Людмилою та  мамою  Оксанки  Гончарик  Світланою. Печена картопля в сухарях, домашня картопляна ковбаса, деруни, картопля смажена, тушена та варена в «мундирах» - ось  ще  неповний перелік блюд, яким ласували  всі  учасники свята.

      Діти розповідали цікаві факти про картоплю, про страви з картоплі, про сорти картоплі,   змагалися  в  ерудиції,  відгадували  загадки, грали в різні  ігри і за це  отримували бонуси. Найбільше  їх  було  у Алінки  Рябчун.  Їй  було  вручено  корону  та приз  переможця.  Закінчилось свято  картопляним  балом, де  була  дегустація  страв  із  картоплі.  А учасники фітобару  «Материнка »   почастували всіх запашним  трав’яним  чаєм. 

     Вихованці зразкової студії «Берегиня»   взяли участь у Всеукраїнській акції «День зустрічі птахів». Діти ознайомились з видами перелітних птахів рідного краю, поширили знання про їх життя , а також  визначили головну мету акції -  гуманне  ставлення  до  птахів та   мотивація  інтересу  до  їх охорони.

 «Весно-весно, виходь з хати,

Прийшла  пташка тебе привітати.

Тебе  привітати  і всю Україну,

Щоб  щастя  лилося всім в хату  без спину.»

Такими  словами закликали приліт  птахів  та  довгоочікувану весну  вихованці  БДЮ.

   Юні  туристи-краєзнавці, провели операцію «Збережемо первоцвіти», агітуючи жителів міста не нищити підсніжники, проліски, ряст, а зберегти їх красу. Гуртківці перевіряли  на  практиці свої туристичні  навички  і вміння , необхідні  для участі  в  походах вихідного дня.

    Щодень  на  дітей  чекали  не лише  свята, вони відвідували  гуртки, де займалися  улюбленими  справами.  Вокалісти  та  танцюристи готувалися  до районного  конкурсу  «Мистецький дивограй Тальнівщини».   

     Канікули,  то  завжди  весело  і цікаво.  Вихованці  РБДЮ отримали позитивні емоції,  заряд бадьорості і масу задоволення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора