A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулась зустріч з відомим письменником Василем Шклярем

Дата: 13.04.2018 22:49
Кількість переглядів: 444

   13 квітня 2018 року в міському Центрі культури та дозвілля відбулась творча зустріч з одним із найвідоміших та найбільш читаних сучасних українських письменників Василем Шклярем, яку організував для поціновувачів таланту письменника волонтер Петро Шандиба.

   Поспілкуватися з «батьком українського бестселера» прийшло чимало шанувальників його творчості, громадян різного віку – від школярів до людей похилого віку. Під час творчої зустрічі письменник презентував свій новий історичний роман «Троща», який став переможцем у номінації «Найкраща книга України», розповів історію його написання, порівнявши події роману в 40-х роках ХХ століття із сучасною ситуацією в Україні та війною на Сході. Відбувся активний діалог із читачами, котрих цікавили історії написання як роману «Троща», так і інших популярних на сьогодні творів письменника, його погляд на політичну ситуацію в Україні та актуальні питання сьогодення.

   Під час зустрічі письменник поділився тим, що йому дуже приємно, що на Сході наші бійці, особливо російськомовні, активно читають його романи.   Крім того, Василь Шкляр повідомив приємну для читачів новину: роман «Чорний ворон» буде екранізовано.

   Міський голова Олексій Юрченко, який був присутній на зустрічі, розповів, що є шанувальником творчості письменника ще з тих часів, коли вперше прочитав його роман «Залишенець», перебуваючи на службі  в зоні АТО під Волновахою. Міський голова подякував письменнику за важливу справу, яку він робить, розповідаючи українцям правду про їхнє історичне минуле, побажав нових творчих звершень та від імені всіх присутніх в залі висловив сподівання  на нову швидку зустріч.

   Після розмови всі охочі мали змогу придбати книги та отримати автограф від автора на добру згадку про зустріч із справжнім митцем та патріотом України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора