A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

19 квітня 2018 року відбулося четверте засідання вихователів творчої групи ДНЗ міста

Дата: 23.04.2018 09:24
Кількість переглядів: 477

           19 квітня 2018 року відбулося четверте засідання вихователів творчої групи ДНЗ міста з проблеми «Забезпечення сучасних підходів до організації дитячої життєдіяльності в ДНЗ». Тема засідання: «Дослідження слів рідної мови засобами мовленнєвих ігор та вправ з дітьми дошкільного віку».

         Засідання проводилось на базі ДНЗ №4 «Світлячок» і розпочалося переглядом заняття-дослідження «Великодній світлий день» для дітей старшої логопедичної групи (шостий рік життя) – вихователь Ковальчук Галина Дмитрівна. На занятті вихованці разом з вихователем досліджували слова «Пасха (одна із назв свята) – паска (обрядовий хліб)», «Великдень (традиційна народна назва свята ВоскресінняГосподнього – Великий день)», складали «Асоціативний віночок» до слова «Великдень», з’ясували різницю між назвами обрядового великоднього яйця («крашанка, крапанка, шкрябанка або дряпанка, мальованка, писанка»): за допомогою ігрових карток на кольорових стрічках складали речення та погралися з писанками у народні ігри «Вербич» та «Дзиґа».

               Керівник творчої групи Мартинюк Надія Анатоліївна (вихователь-методист ДНЗ №4 «Світлячок») запросила педагогів до обговорення заняття. Використовуючи  інтерактивну вправу «Криниця думок», члени творчої групи вливали по краплинці свої враження від заняття. Спочатку «джерело знань» наповнили позитивними відгуками про найбільш вдалі методи і прийоми, які записували на прозорих краплях; потім на сірих краплинах написали ті методи і прийоми, які на їхню думку, потребують очищення. Ці краплини помістили у відерце для фільтрування.

         Засідання творчої групи продовжилось пошуковою діяльністю педагогів. Керівник групи використала свою презентацію «Весняний Новий рік у сузір’ї Овна» і спираючись на зібрану інформацію, висловила власну думку про те, що наші пращури святкували Новий рік саме з початком пробудження природи (тоді коли «прилетіла ластівочка» та прикрашали квітучу вишню, а найбільшим скарбом для праукраїнців була домашня худоба, зокрема вівці – Овен).Учасникам засідання керівник групи запропонувала знайти на весняному деревці писанки із символом Овна («баранець» та «баранячі ріжки»). За правилом квесту (шукання скарбів за підказками), хто скарб знайшов, той залишає його собі у подарунок.

          Для підведення підсумку засідання та активізації зворотного зв’язку керівник творчої групи вихователів ДНЗ міста Мартинюк Н.А. використала інтерактивну вправу «Кошик сподівань». Педагоги написали на «крашанках», які нові методи і прийоми вони обов’язково використають у своїй подальшій роботі з вихованцями та зазначили термін їх виконання. 

         На даному заході була присутня начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Коломинська Тетяна Борисівна, яка відзначила позитивну атмосферу проведення даного заходу, високий творчий потенціал та професіоналізм педагогів-дошкільників, актуальність даної теми у формуванні духовності підростаючого покоління.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора