A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ТАЛЬНІВСЬКА ОТГ ПЕРЕЙМАЄ ДОСВІД РОЗВИТКУ ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ НА ХЕРСОНЩИНІ

Дата: 01.08.2018 16:30
Кількість переглядів: 421

25 липня 2018 року в рамках навчальної поїдки представники Тальнівської ОТГ (Юлія Гайшук і Ольга Бабій) відвідали Херсонщину. Організатором поїздки виступили Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування та Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування, створені за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон України.

25 липня відбулась навчальна поїздка працівників Тальнівської міської ради на Херсонщину. Головною метою подорожі стало переймання досвіду розвитку зеленого туризму, що нині є актуальним питанням в громаді.

Основною програмою була презентація Присиваської ОТГ з визначенням головних пріоритетів розвитку та основних досягнень за період об’єднання.

Створений, на голому ентузіазмі Павла Робака, краєзнавчий музей в сільській садибі, заслуговує на окрему увагу. Адже не один рік він наповнює свою колекцію історичними знахідками та експонатами, знайденими на землях рідного краю.

На завершення денної програми, відвідали Рожеве (Лемурійське) озеро, яке знаходиться на території Присиваська ОТГ, що є не лише родзинкою громади, а й всієї України. Солоність води в Лемурійському озері складає 35 ‰, що більше, ніж у Мертвому морі.

Другого дня відвідали еко-садибу "Радуга". Його територія в 45 га практично вся зайнята хвойними деревами, зеленими насадженнями, одно- та двоповерховими будинками з глини та дерева. Особливістю також є те, що господар садиби, Урсуленко Олексій, є ідеологом не лише екологічних аспектів, а й духовного розвитку людини, про який він охоче ділиться з усіма бажаючими.

Останнім об’єктом зеленого туризму, який відвідали представники черкаських громад на Херсонщині, був історико-розважальний комплекс Зелені Хутори Таврії - територія в понад 90 га, на якій розміщено так звані хутори – самостійні комплекси по наданню послуг, кожен з яких має унікальні риси і відрізняється від інших. Комплекс працює лише сезонно, але чисельність відвідувачів за 2017 рік склала понад 30 000 осіб.

«Херсонщина вразила своєю багатогранністю, з одного боку неймовірними природніми можливостями, а з іншого - ефективним їх використання. Кожний делегат навіть не думав, що таке унікальне озеро з лікувальними можливостями є в Україні, тож не даремно село Григорівка нині є у топ-10 в ІІІ Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2018. » - прокоментувала Ольга Бабій.

Варто зазначити, що Олександр Долинка – засновника та керівника Зелених Хуторів Таврії, розробив і впровадив проект, що на сьогодні є яскравим прикладом ефективної роботи по розвитку зеленого туризму в Україні.

Тальнівська громада має всі необхідні умови для розвитку сільського туризму, завдяки природньому, рекреаційному, історичному потенціалах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора