A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Про орендну плату за землю на 2019 рік

Дата: 11.09.2018 11:50
Кількість переглядів: 1068

ТАЛЬНІВСЬКА МІСЬКА РАДА


ТАЛЬНІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 СЕСІЯ    СКЛИКАННЯ

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

Від                                                         №                  

м.Тальне

 

Про орендну плату за землю на 2019 рік

 

З метою забезпечення надходжень до бюджету, керуючись п. 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі с.7,10, п.3 ст.12, , 288, 289, Податкового Кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI (із змінами і доповненнями), Тальнівська  міська рада

в и р і ш и л а:

 

1. Встановити з 1 січня 2019 року орендну плату за землю на території         Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади.

1.1. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

1.2. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 1 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

Форма надання інформації затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

Договір оренди земель державної і комунальної власності укладається за типовою формою, затвердженою Кабінетом Міністрів України.

1.3.Згідно п.288.2 статті 288 Податкового кодексу України, платником орендної плати є орендар земельної ділянки.

1.4. Згідно п.288.3 статті 288 Податкового кодексу України, об'єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду.

1.5. Згідно п.288.4 статті 288 Податкового Кодексу України, розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем.

1.6. Згідно п.288.5 статті 288 Податкового кодексу України, розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу:

- не може бути меншою розміру земельного податку:

для  земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких проведено, - у розмірі не більше 3 відсотків їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1 відсотка  їх нормативно грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3  відсотка та не більше 1 відсотка їх нормативної грошової оцінки;

для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено, - у розмірі не більше 5 відсотків нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 відсотка та не більше  5 відсотків нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі  по Автономній Республіці Крим або по області:

 - не може перевищувати 12 відсотків нормативної грошової оцінки;

- може перевищувати 12 відсотків нормативної грошової оцінки, у разі визначення орендаря на конкурентних засадах;

- для пасовищ у населених пунктах, яким надано статус гірських, не може перевищувати розміру земельного податку;

- для баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України, не може перевищувати 0,1 відсотка нормативної грошової оцінки.

1.6. Розміри річних ставок орендної плати за землю на 2019 рік викладені в додатку № 1 до даного рішення.

1.7. Згідно п.288.6 статті 288 Податкового кодексу України, плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.

1.8. Згідно п.288.7 статті 288 Податкового кодексу України, податковий період, порядок обчислення орендної плати, строк сплати та порядок її зарахування до бюджетів застосовується відповідно до вимог статей 285-287 Податкового кодексу України.

1.9. Індексацію нормативної грошової оцінки земель проводити відповідно до статті 289 Податкового кодексу України.

2. Всі питання не врегульовані цим рішенням регулюються відповідно до норм Податкового кодексу України та діючих нормативно-правових актів.

3. Відповідальність за правильність обчислення, повноту справляння і своєчасність сплати або перерахування до бюджету Тальнівської міської обєднаної територіальної громади орендної плати за землю покладається на платників.

4. Контроль за правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати місцевих податків та зборів здійснюється податковим органом.

5.  Рішення набирає чинності з 1 січня 2019 року.

6. Виконавчому комітету Тальнівської міської ради забезпечити направлення копії цього рішення Тальнівському відділенню Звенигородської ОДПІ  та забезпечити оприлюднення цього рішення в засобах масової інформації до 15 липня поточного року.

7. Контроль за виконанням рішенням покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та  соціально-економічного розвитку (голова комісії Михальченко А.В.).

 

 

Міський голова                                                                                       О.В. Юрченко

Посилання: Додаток №1 до рішення

                     Аналіз регуляторного впливу   проекту рішення Тальнівської міської рад «Про орендну плату за землю на  2019 рік»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора