A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Професіографічна екскурсія – знайомство зі світом професій.

Дата: 15.11.2018 16:55
Кількість переглядів: 730

Однією із форма профорієнтаційної роботи для учнівської молоді є професіографічна екскурсія, яка дає можливість безпосередньо ознайомитись з професією у реальних умовах, отримати інформацію з першоджерел, поспілкуватись з професіоналами.
В рамках акції «Випускник 2019» Тальнівською районною філією 08 листопада 2018 року для 16 учнів 9 класу Тальнівського економіко –математичного ліцею організовано та проведено професіографічну екскурсію на ДП ТРК «Влад».
Під час заходу керівник Олександр Владиславович ознайомив з історією підприємства, його трудовою діяльністю, матеріально-технічною базою, умовами роботи та оплатою праці. Під час екскурсії школярі мали можливість наочно побачити весь технологічний процес виготовлення продукції. Окрім цього, діти бачили як працює кожний станок на виробництві та яку операцію він виконує. Під час заходу піднімалося питання престижу робітничих професій, кращих традицій робочих династій і як результат відновлення у суспільстві статусу робітника. Увагу учнів Олександр Владиславович акцентував на тому, що не існує «хороших» або «поганих» професій, кожна по-своєму цінна та важлива, проте необхідно звертати увагу на їх перспективність, доцільно цікавитися їх актуальністю в майбутньому. 
Учні з великою зацікавленістю спостерігали за роботою досвідчених робітників, адже бути професіоналом своєї справи - це робота за покликанням душі. Екскурсії на підприємство є гарним методом побачити робітничі професії в дії. Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості виражає свою щиру вдячність керівнику підприємства Левицькому Олександру Владиславовичу за допомогу в організації професіографічної екскурсії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора