A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

На базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів

Дата: 19.11.2018 17:04
Кількість переглядів: 493

15 листопада 2018 року на базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів з вирішення проблеми «Забезпечення сучасних підходів до організації дитячої життєдіяльності у закладах дошкільної освіти». 
Керівник творчої групи, вихователь-методист ДНЗ №4 «Світлячок» Мартинюк Надія Анатоліївна, розпочала засідання із обговорення проблеми про потребу суспільства у ІТ-фахівцях, програмістах, інженерах та можливість їх підготовки уже з дошкільного віку. Зокрема, через поєднання науки, техніки та мистецтва на інтегрованих заняттях з пріоритетним напрямком конструктивної діяльності. Учасники засідання познайомились із умовами, створеними педагогами (за активної підтримки батьків), для формування конструкторських навиків у вихованців ДНЗ «Світлячок». Особливо зацікавив педагогів сучасний конструктор блістер та Thorn Ball clusters. 
Потім керівник творчої групи познайомила учасників із програмою «Пізнавальне конструювання», головним завданням якої є формування культури інженерного мислення у дошкільників, а матеріал для реалізації цього завдання – LEGO – Duplo. 
Домашнім завданням учасникам було приготувати конспект заняття з конструювання для своєї вікової групи. Вихователі, разом із керівником, проаналізували свої напрацювання через інтерактивну вправу «Будуємо млин». За допомогою даної моделі учасники засідання визначили «з чого складається фундамент», тобто умови для проведення конструктивної діяльності; «надбудова» – методи та прийоми роботи з вихованцями; «вітрила» – своє власне ставлення до даної проблеми.
Для успішної реалізації завдань конструювання у інтегрованому освітньому процесі з дітьми дошкільного віку учасники творчої групи виготовили «талісмани-нагадувачі», які вони використають як рекомендації колегам у своїх дитячих садках. 
Закінчилося засідання вправою-рефлексією, під час якої педагоги поділилися своїми враженнями, висловили свої думки щодо практичної користі від участі у засіданні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора