A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У Тальнівській громаді пройшла акція на підтримку полонених українських моряків

Дата: 10.01.2019 16:09
Кількість переглядів: 318

Близько сотні людей прийшли сьогодні, 10 січня, до будівлі міської ради, щоб висловити слова підтримки та взяти участь в громадській акції на підтримку ув'язнених у Російській Федерації українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці 25 листопада.
Обов’язок кожного з нас підтримати хлопців, незаконно арештованих Російською Федерацією, які виконували військовий обов’язок, виконували бойові завдання. 
«Сьогодні ми та вся Україна вимагає, щоб вони були звільнені й повернулись додому. Вони повинні знати, ми – з ними.» – наголосила ведуча заходу начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганна Михайлова. 
Підняття прапора у нашій громаді це свідчення того, що всі ми підтримуємо українських моряків і хвилюємось за них. Право підняти прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України було надано заступнику начальника кафедри озброєння Інституту Військово-Морських Сил Збройних Сил України м. Одеси, капітану другого рангу Сергію Казнадєю та голові ГО «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО» Василю Данилюку.
«Цей прапор – символ підтримки нашим українським морякам, які перебувають у полоні. А також усім українським військовим і добровольцям, які потрапили у полон і поки що не повернулися додому.» – прокоментував Сергій Казнадєй.
Нагадуємо, що вранці 25 листопада 2018р., порушивши всі міжнародні норми, російські прикордонники заблокували прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу», двом катерам «Бердянськ» та «Нікополь», захопивши їх і 24-ро українських моряків у полон. Серед них є двоє моряків з Черкащини. Так, рейдовим буксиром «Яни Капу», захопленим в Азовському морі, керував Олег Мельничук 1995 року народження із м. Сміла. А у складі команди малого броньованого артилерійського катера «Нікополь» перебував старшина 1 статті Владислав Костишин1994 року народження, який родом з Христинівського району.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора