A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

В Тальнівській громаді відзначили День українського добровольця

Дата: 14.03.2019 16:00
Кількість переглядів: 567

Третій рік поспіль у нашій державі 14 березня відзначається День українського добровольця. У цей пам’ятний день віддати данину шани і поваги героям, які одними з перших стали на захист суверенітету держави, біля пам’ятника Героям Небесної Сотні разом із добровольцями, ветеранами АТО, військовослужбовцями та родинами загиблих воїнів зібрались керівники міста та району, представники державних установ та громадських організацій.

Присутні на заході згадали буремні події п’ятирічної давнини, коли почав формуватися добровольчий рух в Україні. Усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію України, та, бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирішили не стояти осторонь подій та долучитись до участі у воєнних діях. Тоді з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

Чимало наших земляків за покликом серця пішли добровольцями на захист України. Вони гідно виконували свій військовий обов’язок у складі Національної гвардії України, у лавах спецпризначенців батальйонів МВС та добробатів.

«У непростий для країни час добровольці згуртувалися і стали на захист територіальної цілісності і суверенітету держави. Сильні духом чоловіки і жінки пройшли Майдан, а згодом зупинили наступ російського агресора та посягання терористичних угрупувань. Сьогодні пліч-о-пліч з військовослужбовцями Збройних сил України ви продовжуєте боронити українську землю. Ви - Герої України, які прийняли бій і вистояли.» -  наголосив під час виступу міський голова Олексій Юрченко.

Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували пам'ять всіх, хто поклав життя під час Революції Гідності, при виконанні військового обов’язку в зоні антитерористичної операції.

Після цього, вшановуючи мужність і патріотизм героїв, учасники заходу поклали квіти до меморіалу Героям Небесної Сотні.

Вже о 17:00 год. в великому демонстраційному залі КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля» відбувся урочистий концерт, на якому понад сорока атовців отримали відзнаку Президента України.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора