A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Просторове планування Тальнівської громади

Дата: 13.03.2019 20:35
Кількість переглядів: 480

13 березня 2019 року в великому демонстраційному залі КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля»  пройшли громадські слухання на тему: «Просторове планування».

Тальнівська громада -  єдина з міських громад Черкаської області, яка бере участь в програмі  «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», організована CANactions School for Urban Studies за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". Головною метою програми є підвищення компетентності представників органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань та місцевого бізнесу у плануванні просторового розвитку ОТГ через знайомство з сучасними підходами та інструментами планування міського та регіонального розвитку.

Результати напрацювань членів команди над проектом, до якої входять Олег Сноз, Лариса Макеєнко, Віталій Шуляк були продемонстровані у вигляді схематичних карт, які всі бажаючі могли переглянути.

Зазначимо, що нині визначені такі основні стратегії діяльності:

  1. Туристичне перехрестя «Золота підкова Черкащини» - «Ландшафтний парк Гірський Тікич»;
  2. Покращення якості соціальної інфраструктури;
  3. Екологічна безпека на території ОТГ;
  4. Якісна транспортна інфраструктура;
  5. Інженерні мережі на території ОТГ;
  6. Посилення впливу громади на життя.

Також протягом слухань кожен бажаючий мав змогу подати власні ідеї, побажання та корективи, які в обов’язковому порядку будуть розглянуті та взяті до уваги.

Вадим Денисенко  молодший ментор розповів про очікувані результати від програми для громади, серед яких найважливіші:

  • комплексний професійний аналіз містобудівної та стратегічної документації ОТГ, вивчення потенціалів і перешкод для просторового розвитку поселень в межах ОТГ в контексті області та регіону;
  • розробка концепції просторового розвитку – опорного документу, який зв'язує стратегічні пріоритети розвитку громади з плануванням використання земель та розвитку інфраструктури у найближчі 10-15 років; 
  • напрацювання прототипів пілотних проектів (інфраструктурних об'єктів, громадських просторів, локальних акцій та ініціатив), що можуть бути використані для залучення інвестицій;
  • формування компетенцій співробітників ОТГ у оцінці та розробці вимог до стратегій розвитку територій та технічних завдань на розробку містобудівної документації.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора