A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У селах громади пройшли заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-й річниці вигнання нацистів з України

Дата: 11.05.2019 13:28
Кількість переглядів: 357

8-9 травня 2019 року в селах Тальнівської об’єднаної територіальної громади відбулись заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-й річниці вигнання нацистів з України.
У селі Соколівочка 9 травня біля пам'ятника Скорботної Матері відбувся мітинг-реквієм "Тільки пам'ять не сивіє". Серед присутніх були школярі, місцеві жителі, всі бажаючі вшанувати героїв та згадати пам’ятну дату. Перед учасниками мітингу виступив в.о. старости села Володимир Щербатюк, який привітав усіх з беззаперечною перемогою нашого народу. Слова шани землякам, які віддали своє здоров’я, а деякі й життя за нашу свободу і незалежність висловив в.о. заступника міського голови Борис Кутас.
Мітинг біля пам’ятника загиблим односельчанам провели в селі Червоному. На жаль, на сьогоднішній день у селі не залишилося жодного свідка тих кривавих подій, але пам’ять в серцях жителів живе і досі. В.о. заступника міського голови Борис Кутас, директор Червонянського сільського клубу Леся Мовчан та в.о. старости села Володимир Щербатюк виступили перед учасниками мітингу, згадавши події нацистської навали. Школярі виконували пісні та вірші військової тематики, загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.
У селі Степне згадали події Другої світової війни біля могили невідомим, розміщеної поблизу залізничних колій. Історичні дані свідчать, що саме у цьому місці у 1941 році був обстріляний потяг, в якому їхали евакуйовані пасажири. Загиблих у потязі поховали на місці події і для жителів села стало традицією відзначати 9 травня саме там. До могили поклали квіти, вінки та вшанували полеглих.
В селі Гордашівка 9 травня відбувся мітинг-реквієм "Вічна пам'ять поколінь". Ходою від будинку культури учасники мітингу пройшли до Пагорба Слави, де пройшли урочистості. У селі на сьогодні залишився один ветеран другої світової війни – 94-річний Івченко Григорій Прохорович. Колишній воїн прийшов на мітинг разом із родиною. Про Григорія Прохоровича розповіли цікаву фронтову історію, яка зворушила кожного. 
8 та 9 травня заходи вшанування Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні провели у селі Здобуток.
8 травня в День пам’яті та примирення директор Здобутківського сільського будинку культури Віра Боровець та художній керівник Люся Чурпіта з дітьми-учасниками художньої самодіяльності провели бесіду-екскурс в історію, коли наші землі були окуповані загарбниками, а нашим прапрадідам довелось їх захищати.
9 травня у Здобутку пройшов мітинг біля пам’ятника полеглим солдатам. Перед учасниками мітингу виступив в.о. старости села Остап Капець, який привітав усіх із великою Перемогою, в знак пошани загиблим за їхній подвиг запалили свічки, вшанували хвилиною мовчання. На мітинг зі всією родиною завітав ветеран, житель села Здобуток Скібіцький Борис Поліектович, якому висловили слова вдячності та вручили квіти.
Сподіваємося, що з плином часу в серцях майбутніх поколінь і надалі житиме пам’ять про Героїв, які боронили у боях рідну землю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора