A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 14.05.2019 16:51
Кількість переглядів: 274

Соціально-економічні перетворення в нашій країні постійно змінюють ситуацію на ринку праці, для стабілізації якої необхідно пропонувати щось нове, проводити додаткові заходи, які б позитивно впливали на його стан. Зрозуміло, що стан суспільства базується на соціальній взаємодії людей.

Питання працевлаштування на ринку праці є завжди актуальним. Одним із дієвих заходів щодо сприяння зайнятості є забезпечення участі безробітних у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Першочергово, сьогодення потребує відповідної роботи щодо надання допомоги сім’ям поранених та загиблих військовослужбовців, послуг по догляду, обслуговуванню, соціально-медичному патронажу осіб з інвалідністю.  Тому останнім часом значного розвитку набув особливий вид діяльності соціальних служб – соціальний супровід. Це якісно нова послуга, яка дозволяє особам, які є соціально незахищеними і потребують сторонньої допомоги, стати конкурентоспроможними у своїй діяльності та житті суспільства.

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості не стоїть осторонь у питаннях розвитку та потреб району, тому постійно працює з роботодавцями, органами місцевого самоврядування, територіальною громадою щодо розширення видів громадських робіт, а саме організації суспільно корисних громадських робіт соціальної направленості.

Так, впродовж 2019 року до оплачуваних громадських робіт соціального спрямування долучились 19 осіб, з числа безробітних, з них:

за напрямком інформування про субсидії (управління соцзахисту населення) - 2;

на роботи із надання допомоги учасникам АТО та їх сім'ям -  2;

на роботи із соціально-вразливими верствами населення, інші роботи соціального напрямку – 3;

будівельні та ремонтні роботи на об'єктах соціальної сфери – 10;

супровід осіб з інвалідністю по зору – 2. 

В 2019 році на організацію громадських робіт залучено усього 78537,2 грн., в тому числі з місцевого бюджету – 39,3 тис.грн. та коштів Фонду - 39,3 тис.грн.

Завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності територіальних громад питань, а також, за відсутності постійних місць роботи,  на деякий час надати  безробітним можливість легально працювати на користь громади та мати гарантований заробіток. 

Для забезпечення належного санітарного стану міста та сіл, збереження здоров’я мешканців служба зайнятості пропонує органам місцевої влади, територіальним громадам розглянути можливість залучати на оплачувані громадські роботи безробітних осіб на умовах співфінансування для боротьби з карантинними рослинами та бур’янами.

Служба зайнятості запрошує до співпраці!

За більш детальнішою інформацією можна звернутися до Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості: вул. майданецька, буд.13/1, конт. телефон (04731) 3-04 -80, електронна адреса: 2362@ckocz.gov.ua

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора