A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Творча зустріч з всесвітньо відомим українським письменником, журналістом та сценаристом  Андрієм Кокотюхою

Дата: 15.05.2019 10:58
Кількість переглядів: 319

14 травня  2019 року  в КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля» відбулася творча зустріч з всесвітньо відомим українським письменником, журналістом та сценаристом  Андрієм Кокотюхою, яку організували громадські активісти  Олександр Лущан та  Петро  Шандиба.

Зустріч пройшла в теплій творчій атмосфері. Учасники заходу, які завітали навіть із сусідніх районів,  мали змогу познайомитись з творами автора, цікавими робочими моментами, захоплюючою працею сценариста,  а також почути відповіді на запитання, що їх цікавили.

Письменник під час виступу акцентував увагу на сучасному стані літературного мистецтва в Україні, розповів про найпопулярніші серед читачів жанри, а саме: історична та дитяча літератури.

Відкриттям для багатьох стали дані про дитячу літературу, яка орієнтована на хлопчиків, адже , як виявилось,  нині в Україні її в десятки разів менше ніж для дівчат. Перегляд буктрейлеру та змонтованого робочого матеріалу фільму «Червоний. Без лінії фронту», який, до речі, вийде в широкий прокат цього року, залишило безліч зацікавлених очей в залі.

Під час обговорення читачів цікавило дитинство письменника, найкращі книги та найбільша мрія, яку автор 70 книг  без роздумів  розповів - це екранізація всіх його книг та наявність в кожному населеному пункті бібліотеки та кінотеатру, адже кожна людина повинна  мати змогу культурно збагачуватись.

 «Побільше культурного продукту має бути такого, що показує життя не лише емоціями, адже такими людьми можна раціонально маніпулювати, а реальне, де потрібно більше думати головою та керуватись логікою» - сказав  під час виступу Андрій Кокотюха.

На останок відомий творчий діяч побажав всім побільше читати книг не важливо якого авторства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора