A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Навчання для працівників котелень

Дата: 12.10.2020 16:55
Кількість переглядів: 501

 

Сучасний стан розвитку економіки ставить підвищені вимоги до якості робочої сили, її конкурентоспроможності. В результаті трансформації професій, впровадження у виробництво нових інноваційних технологій підвищуються вимоги до професійних якостей працівника, рівня його знань та навичок.

Перед початком опалювального сезону особливо актуальними є професії «оператора котельні» та «машиніста (кочегара) котельні», що передбачає обслуговування робітником обладнання котелень в залежності від системи опалення.

З 6 жовтня 2020 року Тальнівською районною філією організовано професійне навчання за вищенаведеними професіями на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти для 9 осіб із числа зареєстрованих безробітних за напрямком «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань з питань охорони праці для працівників котелень».

За час навчання слухачі удосконалять знання принципів роботи котлів, форсунок, будову котельних установок та допоміжного обладнання на твердому та газоподібному паливі, автоматикою і контрольно-вимірювальними приладами котельних установок та пристроїв подачі твердого та газоподібного палива, призначенням і умовами використання контрольно-вимірювальних приладів, причинами несправностей тощо.

Дані професії відносяться до категорії особливо небезпечних. Саме з метою дотримання існуючих правил безпеки при обслуговуванні обладнання передбачається щорічне підвищення кваліфікації з питань охорони праці та технічної експлуатації котлів різного типу для операторів та машиністів (кочегарів) котельні. Усі безробітні, котрі пройшли навчання, будуть працевлаштовані з початком опалювального сезону, а котельні району будуть забезпечені кваліфікованими робітниками.

Фахівці Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості й надалі будуть організовувати підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації у відповідності до кадрових потреб підприємств або з урахуванням ініціативи безробітних.

За більш детальною інформацією та роз’ясненнями звертатися до фахівців Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м. Тальне, вул. Майданецька,13/1, тел. (04731) 3-04-79.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора