A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Служба зайнятості і сільськогосподарські підприємства – взаємовигідне партнерство

Дата: 12.11.2020 15:24
Кількість переглядів: 182

 

Одним з основних завдань служби зайнятості є тісна співпраця з роботодавцями для прискорення працевлаштування шукачів роботи, швидкого та якісного укомплектування вільних робочих місць. Роботодавець для служби зайнятості є найважливішим партнером, адже саме роботодавці працевлаштовують людей, а служба зайнятості, як надійний партнер і посередник, спроможна сприяти цим процесам.

Основою конструктивного співробітництва з роботодавцями, крім забезпечення підприємств потрібними працівниками, є також проведення професійного навчання необхідних спеціалістів з числа безробітних, підбір працівників для виконання тимчасових робіт, що дає змогу через легальну найману робочу силу збільшувати як прибутковість підприємства, так і надходження ЄСВ та інших податків до бюджету.

Тальнівщина – це район сільськогосподарський, тому попит на ринку праці спостерігається в більшій мірі в сфері сільського господарства.

Напередодні свята  - Дня працівника сільського господарства - хочемо поділитись результатами співпраці з одним із роботодавців-аграріїв району – ФГ «Джерело-Г», яке знаходиться в с. Лісове, засноване у 2000 році, очільником якого є Михайло Глийовий.

Підприємство займається вирощуванням зернових, бобових та насіння олійних культур. Крім того, господарство є показовим серед підприємств району й тому, що одне з небагатьох продовжує займатись вирощуванням продукції тваринництва, а тому потреба в кадрах тут є увесь рік.

Підприємство використовує у роботі сучасний автотранспортний парк, постійно його оновлює, має сучасне зерносушарне обладнання.

Зі слів керівника, розвиток сільського господарства в районі є особливо важливим, бо саме ці підприємства забезпечують працевлаштування значної частки сільського населення. А в селах багато працездатних людей і занепад сільськогосподарських підприємств призводить до втрати можливості працювати в рідному селі, бути з сім’єю, з родиною, залишатись на Батьківщині.

Результатом співпраці підприємства протягом 2019 – 2020 рр. з Тальнівською районною філією Черкаського ОЦЗ є укомплектування понад 50 вакансій. Крім того, за той самий період господарство було забезпечене 123-ма працівниками з числа безробітних для проведення робіт тимчасового характеру. Підприємство відповідально підходить і до безпеки праці та щорічно частина працівників господарства за направленням філії проходить професійне навчання за програмою «Безпека праці при виконанні сільськогосподарських робіт».

Керівник господарства – Михайло Степанович - говорить: «Під час проведення весняно-польових робіт, коли потреба у кваліфікованих робітниках є дуже гострою, співпраця зі службою зайнятості є особливо важливою. Я впевнений, що служба зайнятості і надалі залишиться надійним партнером роботодавців».

В свою чергу, директор Тальнівської районної філії Світлана Савченко висловлює щиру вдячність усім керівникам с/г підприємств району, які в цей складний час продовжують працевлаштовувати безробітних, забезпечують гідні умови праці, що вкрай важливо, та наголошує, що на сьогодні роботодавці мають можливість отримувати в центрі зайнятості комплекс послуг, що не має аналогів в інших структурах соціального захисту.

Напередодні свята колектив Тальнівської районної філії щиро вітає усіх працівників сільського господарства та бажає здоров’я, миру, в сім’ях достатку та злагоди, а бізнесу - процвітання, втілення намічених планів та нових досягнень.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора