A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Як спрацюємо – такий і результат буде

Дата: 27.11.2020 08:06
Кількість переглядів: 199

 

Впродовж року в базі актуальних вакансій Тальнівської районної філії  часто зустрічались вакансії галузі охорони здоров’я. У медичних закладах первинної та вторинної ланки медичної допомоги Тальнівського району затребуваними були і є лікарі - лікар-психіатр, лікар-стоматолог-ортопед, лікар-терапевт, лікар-офтальмолог, лікар-патологоанатом, лікар-хірург; молодший медичний персонал з медичною освітою,  санітари та інший обслуговуючий персонал. Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому для лікарів становить 5-7 тис. грн., для молодшого та обслуговуючого  персоналу – в межах мінімальної. На жаль,  така заробітна плата не може забезпечувати достатній рівень добробуту людини, тому фахівці цієї сфери започатковують власну справу та надають приватні послуги.

Прикладом цього є відкриття стоматологічного кабінету лікарем Василем Прокопюком. У квітні 2020 року Василь Володимирович зареєструвався фізичною особою-підприємцем. Фахівці служби зайнятості з новоствореним ФОПом провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо можливостей служби зайнятості та її послуг. У розмові  Василь Володимирович повідомив, що планує брати працівників на роботу. Інформація щодо стимулювання суб’єктів малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості на нові робочі місця в пріоритетних  видах економічної  діяльності, його зацікавила. На сьогодні створено три нових робочих місця, на яких працюють колишні безробітні.

«Мені, як початківцю власної справи, було дуже багато незрозумілих «речей». Робити свою справу, яку ти вмієш, знаєш, любиш – це одне, а бути роботодавцем, мати «паперову тяганину», фінансові зобов’язання – це щось інше. Дуже добре, що є така служба, яка не тільки «інформує та роз’яснює», а ще й пропонує дієві шляхи розв’язання актуальних проблем, пов’язаних з працевлаштуванням, в першу чергу фінансових»,- зазначив у розмові Василь Прокопюк.

«Так, написаних законодавчих актів багато, але від нас, фахівців служби зайнятості, залежить чи скористаються ними ті, хто цього потребує, чи ні. Саме наша служба має багато можливостей для підтримки роботодавців, тож як спрацюємо – такий і результат буде. Хочемо бути корисними та постійно  працюємо над якісним задоволенням потреб наших роботодавців» - такі підвела підсумки завідувач сектору взаємодії з роботодавцями Тетяна Чубань.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора