A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Про реалізацію службою зайнятості державних програм підтримки бізнесу у період карантину на Тальнівщині

Дата: 24.12.2020 16:12
Кількість переглядів: 303

 

У 2020 році Тальнівською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості проведена робота з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" (із змінами), який доповнив Закон «Про зайнятість населення» ст.47-1 «Допомога по частковому безробіттю на період карантину».

Станом на 24.12.2020 року допомогу по частковому безробіттю у період дії карантинних обмежень отримали 56 роботодавців Тальнівщини малого та середнього бізнесу та 132 ФОПи (фізичні особи - підприємці) на суму більше 2,0 млн. грн. Це дозволило зберегти 346 робочих місць, що є суттєвою фінансовою підтримкою для найманих працівників та фізичних осіб - підприємців, які тимчасово залишилися без роботи під час карантину.

Наразі Служба зайнятості організовує виплату одноразової матеріальної допомоги юридичним особам, основний вид діяльності яких не входить до переліку заборонених Урядом на період карантину (відповідно до ст.3 ЗУ "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»). Прийом заяв на участь у програмі завершився 21 грудня. До Тальнівської районної філії документи подали 7 підприємств для 102 найманих працівників. Сума виплат даної допомоги складе орієнтовно 586,0 тис. грн.

Роботодавці, які скористалися зазначеними фінансовими підтримками держави, дбають про своїх працівників, а служба зайнятості їм сприяє в цьому, адже головне завдання Служби – бути надійним партнером на ринку праці та сучасною сервісною установою, яка готова прийти на допомогу кожному, хто цього потребує.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора