A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тимчасова зайнятість - альтернатива безробіттю

Дата: 19.01.2021 08:13
Кількість переглядів: 163

 

Оплачувані роботи тимчасового характеру – це один із напрямків активної співпраці служби зайнятості з роботодавцями щодо зайнятості населення, який дозволяє працедавцю вирішити проблеми в тимчасових працівниках, а безробітним – отримати матеріальну підтримку, а можливо і постійну роботу.

Практика показує, що така співпраця економічно вигідна для всіх сторін, що задіяні у цьому процесі.

Для безробітних – це їх додатковий заробіток. Адже під час виконання інших робіт тимчасового характеру оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу і не може бути меншою мінімального розміру заробітної плати, встановленої чинним законодавством. Безробітна особа під час участі у таких роботах тимчасового характеру отримує і заробітну плату за виконання робіт, і допомогу по безробіттю. Також для безробітних громадян участь у таких роботах є важливою і корисною, адже дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, працювати в колективі, відчувати себе потрібними іншим, активізувати свої прагнення до зміни соціального статусу та пошуку постійної зайнятості.

Не менш важливу роль мають роботи тимчасового характеру і для роботодавців. Адже на будь-якому підприємстві час від часу виникає потреба у виконанні певних видів термінових або незапланованих робіт у стислі строки. Залучення ж додаткової робочої сили з числа безробітних громадян, які перебувають на обліку в службі зайнятості, дозволяє роботодавцям, не відволікаючи кваліфікований персонал від основного виробничого процесу, вирішувати нагальні виробничі завдання.

Варто наголосити, що роботодавці, які організовують роботи тимчасового характеру за власні кошти також роблять свій внесок у добру справу – створюють умови тимчасової зайнятості для тих, хто шукає роботу.

Переваги співпраці з центром зайнятості щодо залучення безробітних до тимчасових робіт оцінили і роботодавці Тальнівщини. Так, у 2020 році потребу у виконанні робіт тимчасового характеру подали 28 роботодавців нашої місцевосці, до виконання яких були залучені 353 особи з числа безробітних.

Першими в цьому році за сприяння Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ даною послугою скористалось ТОВ "Тальнівський завод "Мінводи". У роботодавця виникла необхідність у залученні додаткової робочої сили для впорядкуванні території заводу. До виконання таких робіт тимчасового характеру залучені 15 безробітних, які перебувають на обліку в Тальнівській районній філії.

Таким чином, оплачувані роботи тимчасового характеру — це корисна і взаємовигідна справа: дієва допомога роботодавцям, реальна підтримка незайнятих громадян у період пошуку роботи, надійний шлях до їхньої постійної зайнятості.

Служба зайнятості завжди готова допомогти!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора