A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Які умови виплати  допомоги по безробіттю для вивільнюваних осіб?

Дата: 21.01.2021 11:24
Кількість переглядів: 274

      

Розмір допомоги по безробіттю для вивільнених осіб, звільнених відповідно до пункту 1 частини 1 статті 40 КЗпП залежить від тривалості страхового стажу за рік до реєстрації в ЦЗ, загальної тривалості страхового стажу та від розміру заробітної плати особи.

Тривалість виплати допомоги по безробіттю відповідно до ч.4 ст. 22 ЗУ "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб передпенсійного віку – 720 календарних днів.

Розмір допомоги по безробіттю не може бути нижчим 650 грн. (на період карантину - 1000 грн.) та вищим 4-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Такий прожитковий мінімум з 01 січня складає 2270 грн, відповідно максимальний розмір допомоги по безробіттю складає 9080 грн.

Для осіб, які мають за рік до реєстрації в центрі зайнятості не менше 6 місяців страхового стажу, розмір допомоги по безробіттю буде залежати від страхового стажу та розміру заробітної плати, проте не менше 1800 грн. Дані про заробітну плату центри зайнятості отримують з відповідного державного реєстру. В окремих випадках безробітні подають довідку про розмір заробітної плати.

Необхідно також враховувати, що якщо вивільнений працівник реєструється в центрі зайнятості протягом місяця після дати звільнення, то виплата допомоги по безробіттю буде відкладена на період до одного місяця. Таке відкладення пов’язано з тим, що особі виплачується вихідна допомога і її виплата не має співпадати з виплатою допомоги по безробіттю.

Також пропонуємо особам, які плануються до вивільнення вже сьогодні скористатись послугою служби зайнятості щодо пошуку роботи - відвідати сайт Черкаської обласної служби зайнятості та ознайомитись з різноманіттям вакансій Черкащини та України загалом.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора