A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

26 лютого - День кримського спротиву російській окупації

Дата: 26.02.2021 08:00
Кількість переглядів: 224

7 років тому, 26 лютого 2014 року у м.Сімферополі під стінами Верховної  Ради АРК  відбувся мирний, проукраїнський мітинг кримських татар та українців, організований Меджлісом кримськотатарського народу, рухом «Євромайдан Крим» та іншими проукраїнськими організаціями  на підтримку територіальної цілісності України, задля того,щоб продемонструвати усьому світові, що Крим – це Україна. У акції взяли участь приблизно 10 тисяч громадян . На превеликий жаль, у ніч з 26 на 27 лютого, побачивши реакцію громадян України напередодні, російський спецназ, порушивиши  українське та міжнародне законодавство, почав захоплення будівлі Верховної Ради АРК та та Ради міністрів Автономної Республіки Крим у м. Сімферополь, де потім під дулами автоматів було відправлено у відставку законне, українське керівництво АРК і було проголошено організацію т.зв. «референдуму про приєднання до РФ», який відбувся 1 березня з численними порушеннями українского, міжнароного закондавства  та в супроводі російських військових.

26 лютого 2020 року Президент Володимир Зеленський заявив про підписання указу про встановлення 26 лютого в Україні Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, як щорічної пам'ятної дати.

Згадуючи ті події, українці та увесь цивілізований світ підтримують Український Крим та українців і кримських татар, які живуть в АРК, в умовах тимчасової російської окупації. 

Крим – це Україна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора