A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Ми – це Україна

Дата: 21.01.2022 12:40
Кількість переглядів: 339

Виголошення соборницької ідеї 22 січня 1919 року на площі перед Софією Київською стало могутнім виявом прагнення нації до етнічної і територіальної єдності.         Цей день увійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України.

У переддень свята у м. Тальне, біля памятника Героям Небесної Сотні, відбувся мітинг під символічною назвою «Єдина і неподільна Україна».

У заході взяли участь керівництво громади, учасники АТО/ООС, волонтери та небайдужі жителі громади.

Звертаючись до присутніх, міський голова Василь Сідько наголосив:

  • Відзначаючи День Соборності України, ми повинні усвідомлювати, що побудова демократичної, соборної України – наш загальний обов’язок і борг перед історією. У складних умовах сьогодення історія соборності не тільки актуальна, а й наповнюється особливим сенсом. Сьогодні хлопці та дівчата, зрілі доньки та сини України – бійці в районі проведення операції об’єднаних сил, так само, як і їхні прадіди 100 років тому, відстоюють незалежність України Пам’ятаймо та шануймо наших національних героїв та їх ідеали.

...Присутні вшанували пам’ять Героїв-борців за свободу, єдність та незалежність нашої Держави покладанням квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Нехай розум, воля і любов до рідного краю і України згуртовують нас у всіх справах. В єдності – наша сила. Слава Україні!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора