A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Деякі аспекти звільнення працівників

Дата: 04.02.2022 15:42
Кількість переглядів: 148

       Якщо працівник звільняється за власним бажанням без поважних причин та планує звертатися до центру зайнятості, то термін виплати допомоги по безробіттю становить максимально 270 днів, а саму допомогу він отримає тільки на 91-й календарний день з моменту звернення до Центру зайнятості. У разі, якщо в трудовій книжці, коли працівник звільняється за власним бажанням вказано про поважну причину (наприклад, переїзд на нове місце проживання, переведення чоловіка або жінки на роботу в іншу місцевість), то термін виплати допомоги по безробіттю не скорочується і становить 360 календарних днів.

        Якщо працівника звільнено за згодою сторін або з підстав, передбачених пунктом 7 частини першої статті 36, пунктами 3, 4, 7 та 8 частини першої статті 40, статтями 41 (крім пункту 5) та 45 Кодексу законів про працю України, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами України, наслідком яких є притягнення особи до дисциплінарної, адміністративної, кримінальної відповідальності тривалість виплати допомоги по безробіттю скорочується на строк 90 календарних днів (з 271-го календарного дня, особам передпенсійного віку - з 631 календарного дня після призначення допомоги по безробіттю) і становить максимально 270 днів.

        Якщо працівника звільнено у зв’язку із зміною в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства підприємства, скорочення чисельності або штату працівників (п. 1 ст. 40 КЗпП України), то виплата допомоги по безробіттю відкладається на місячний термін (з дати звільнення), але виплачується усі 360 календарних днів.

У той же час, у період дії карантину в Україні:

— реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості.

— допомога в зв’язку з безробіттям призначається з першого дня після того, як безробітний став на облік;

— розмір мінімальної допомоги підвищено до 1000.00 грн.

 

        За більш детальною інформацією звертайтесь до Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за тел. (04731) 3-04-80, або за адресою філії: м. Тальне, вул.. Майданецька 13/1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора