A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Переваги легальних трудових відносин для роботодавця

Дата: 17.02.2022 15:48
Кількість переглядів: 134

 

Кодексом законів про працю України регламентуються взаємовідносини між працівником і роботодавцем у правовому полі. Кожний найманий працівник обов’язково повинен бути належним чином оформлений на роботу відповідно до чинного законодавства.        

         Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні усвідомлювати, що їх очікують ризики пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальних гарантій.

         Виплачуючи заробітну плату працівникам неофіційно роботодавець позбавляє свого працівника права на гарантії, які передбачені колективним договором, на відпустки, на оплату листків з тимчасової втрати працездатності, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві, а також на пенсійне забезпечення у майбутньому.

         Серед основних переваг для роботодавців щодо легального оформлення трудових відносин з працівниками можна виділити наступні:

  1. Згуртований, злагоджений колектив із постійних, надійних, творчих та ініціативних людей, в якому всі працюючі спрямовують свої зусилля на покращення кінцевого результату роботи і збільшення прибутків компанії;

  2. Гарантія матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування товарно-матеріальних цінностей;

  3. Трудова дисципліна в колективі;

  4. Можливість у судовому порядку відстоювати свої порушені права та законні інтереси.

          Тому, якщо ви власник бізнесу і наймаєте працівників без укладення з ними трудового договору, будьте готові витрачати час і ресурси на навчання, адже досвідчені спеціалісти до вас не прийдуть, або швидко знайдуть краще місце. А у разі виявлення неофіційно працюючих працівників на вас можуть накласти відчутний штраф за порушення трудового законодавства.

          Отже, шановні роботодавці та наймані працівники, не сприяйте порушенню трудового законодавства! І пам’ятайте, що нелегальна заробітна плата – це невідремонтовані дороги, недобудовані школи, холодні лікарні та неосвітлені вулиці наших міст. Адже створення належних умов праці для громадян з гідним рівнем її оплати та забезпеченням соціальних гарантій працівникам стабілізує майбутнє нашої країни.

         

Створюючи нові робочі місця, ви можете отримати державну підтримку.

         Ви маєте право на часткову компенсацію зарплати працівникам, якщо укладаєте трудовий договір з внутрішньо переміщеною особою (ВПО), зареєстрованою в Державній службі зайнятості як безробітна, і платите їй не менше середньої зарплати в регіоні. Також є компенсація витрат на навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації ВПО.

        Держава компенсує єдиний соціальний внесок (ЄСВ) протягом року, якщо ви берете на роботу на два роки і більше батьків дітей до шести років, тих, хто самостійно виховує дитину до 14 років або дитину з інвалідністю, дітей-сиріт після 15 років, випускників навчальних закладів, людей передпенсійного віку, осіб з інвалідністю й учасників бойових дій, з числа  безробітних осіб.

        Держава протягом року компенсує витрати на ЄСВ малим підприємцям, які працевлаштовують безробітних строком на мінімум два роки на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Детальніше в Законі України «Про зайнятість населення» та у фахівців Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за тел.. (04731) 3-04-80.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора