A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Щодо законодавчих змін в оформленні статусу внутрішньо переміщеної особи та здійснення соціальних виплат

Дата: 24.03.2022 15:41
Кількість переглядів: 136

На сьогодні у Тальнівській міській територіальній громаді проводиться робота щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (відповідно до Постанови КМУ № 269 від 13.03.2022) із таких областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська, м. Київ (згідно з переліком, затвердженим розпорядженням КМУ № 204-Р від 06.03.2022 зі змінами).

Громадянам, які прибули з вищевказаних областей, для отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та подальшого оформлення передбачених законодавством відповідних соціальних виплат, необхідно звернутися у відділ Центр надання адміністративних послуг апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету (далі ЦНАП), телефон для довідок: (04731) 3-04-91. Графік роботи: з понеділка по четвер  -  з 8:00 по 17:15, п’ятниця - з 8:00 по 17:00, субота з 8:00 по 13:00.

У сільських населених пунктах Тальнівської громади необхідно звертатися до спеціалістів віддалених робочих місць ЦНАПу.

На виконання постанови КМУ №333 від 19.03.2022 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», у громаді також проводиться робота щодо формування переліку житла, де проживають внутрішньо переміщені особи, з метою покриття витрат на проживання, в тому числі – оплату комунальних послуг.

 

До відома. На сьогодні у Тальнівській міській територіальній громаді зареєстровано 1616 громадян, які прибули із областей, де ведуться активні бойові дії. З них 57 осіб проживають у гуртожитку Відокремленого структурного підрозділу "Тальнівський будівельно-економічний фаховий коледж Уманського національного університету садівництва", інші – у приватному секторі. Також з початку повномасштабних військових дій у громаді було прийнято з тимчасовим розміщенням 1419 осіб.

Одну особу із числа внутрішньо переміщених поселено у Тальнівський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Наразі у закладі проводяться роботи з облаштування додаткових місць для прийняття громадян, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю, із числа внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора