A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

До Міжнародного дня музеїв

Дата: 18.05.2022 17:02
Кількість переглядів: 382

Фото без опису18 травня музейні працівники всього світу відзначають професійне свято.

Як завжди неординарно та по-особливому значущо відзначили цей день працівники Тальнівського музею історії Тальнівської міської ради.

У колі друзів, колег, поціновувачів музейної справи та волонтерів відбулася творча зустріч з нагоди презентації книги нашого земляка, уродженця с. Онопріївка, знаного літератора та перекладача Степана Ковганюка «На довгій ниві».

    - Сьогодні у нас немає подарунків, нагород та відзнак, - звернулася до гостей директор музею Світлана Проценко. -  Коли в країні йде війна, ми, музейники, стоїмо на сторожі історичної правди. Тож день свого професійного свята ми ознаменовуємо доброю справою, яка стане вагомою сторіночкою літопису нашої Тальнівщини. Нове видання, а також рукописи, фото та листи Степана Ковганюка, передані музею його родичами, – це справжнє відкриття, цінна знахідка для музею, для досліджень про рідний край.  

У теплій, по-родинному щирій атмосфері, рідні та односельці знаного земляка відверто ділилися спогадами, невеличкими сімейними таємницями. Упорядник та ініціатор видання Ніна Багрій зізналася, що втілила мрію свого життя – зберегла не лише працю відомого родича - Степана Ковганюка, а й пам’ять про нього. Видана книга стала цінним дарунком для односельців, всієї Тальнівщини та тих, чия доля повзана з нашим краєм. Ніна Миколаївна подякувала рідним та односельцям, які підтримали її ідею та допомагали втілювати її в життя: порадами, спогадами, цінними сімейними фото і, звісно, коштами. Ніна Миколаївна відзначила, що книга знайшла своїх читачів, вона має багато вдячних відгуків.

Нове видання та подаровані матеріали із сімейного архіву Ковганюків займуть чільне місце серед музейних експонатів, стануть цариною для місцевих дослідників, краєзнавців, музейних фахівців…

 

P.S. Висловлюємо щиру вдячність усім, хто доєднується до спільної справи – збереження історії рідного краю. Вітаємо з професійним святом працівників Тальнівського музею історії. Ваша праця – безцінна і вагома. Ви – хранителі історичних надбань, традицій та духовних скарбів. Бажаємо вам творчого натхнення, успішних досліджень, цікавих історичних знахідок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора