A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулось засідання двадцять шостої чергової сесії Тальнівської міської ради VIII скликання

Дата: 18.05.2022 20:26
Кількість переглядів: 480

Сьогодні у залі засідань Тальнівської міської ради під головуванням міського голови Василя Сідька відбулось засідання двадцять шостої чергової сесії Тальнівської міської ради VIII скликання.

У роботі засідання взяли участь 22 депутати, загалом було розглянуто 26 питань порядку денного.

На початку засідання про виконання бюджету Тальнівської міської територіальної громади за І квартал 2022 року відзвітувала начальник управління фінансів, економічного розвитку та інвестицій Тальнівської міської ради Наталія Шпичак, очільниця управління потому в ході роботи засідання увазі присутнім також представила проект рішення щодо змін до бюджету громади на 2022 рік.

У зв’язку з розширенням спектру послуг, що надаються Відділом Центр надання адміністративних послуг апарату виконавчого комітету  Тальнівської міської ради (надалі – Центр), депутатами міської ради було прийняте рішення щодо внесення змін до переліку адміністративних послуг Центру.

Депутатами міської ради також було розглянуто ряд земельних питань; питань, що стосуються виготовлення детальних планів територій житлової та громадської забудови громади; питання, пов’язані з функціонуванням та розвитком системи цивільного захисту в громаді тощо.

Одним із важливих рішень засідання було затвердження Цільової програми з надання підтримки внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб, які тимчасово проживають на території Тальнівської міської територіальної громади, на реалізацію якої закладено 1 млн.грн. з бюджету Тальнівської міської територіальної громади.

Відповідним рішенням ради було внесено зміни до Програми Тальнівської міської територіальної громади «Турбота» на 2022-2024 роки, зокрема збільшено розмір субвенції з обласного бюджету Тальнівській міській територіальній громаді на суму 94,209 тис.грн. в частині відшкодування витрат на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також додані пункти до Програми    «грошова допомога та видатки, пов’язані з наданням підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні» (1 млн.грн.) та «надання одноразової грошової допомоги на оперативне втручання» жительці Тальнівської міської територіальної громади в розмірі 10 тис.грн.

Про виконання Програми розвитку та удосконалення організації харчування у закладах освіти Тальнівської міської територіальної громади на 2021 рік, затвердженої рішенням Тальнівської міської ради від 21.12.2020 №2/8-14; виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді Тальнівської міської територіальної громади у 2021 році, затвердженої рішенням Тальнівської міської ради від 21.12.2020 №2/8-17; організацію роботи відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради в умовах воєнного часу відзвітувала начальник відділу освіти, молоді та спорту, депутат Тальнівської міської ради Раїса Карман.

Наприкінці засідання міський голова Василь Сідько увазі депутатів та всіх присутніх анонсував ідею з відкриття у громаді потужностей із виробництва паливних пелет. У зв’язку з цим були прийняті рішення: про визначення замовника по об’єкту будівництва «Будівництво дільниці по переробці відходів рослинного походження в паливні пелети по вул. Чумацька, б/н в м.Тальне, Черкаської області»; про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівської міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням міської ради від 27.08.2021 № 14/8-3 (зі змінами) (один із розділів Програми доповнено пунктами:  «розробка містобудівного обґрунтування та збір вихідних даних для проектно-кошторисної документації «Будівництво дільниці по переробці відходів рослинного походження в паливні пелети по вул. Чумацька, б/н в м. Тальне, Черкаської області»» та «розробка проектно-кошторисної документації з проходженням експертизи по об’єкту: «Будівництво дільниці по переробці відходів рослинного походження в паливні пелети по вул. Чумацька, б/н в м. Тальне, Черкаської області»»); а також внесено зміни до бюджету громади в частині збільшення  видатків спеціального фонду по головному розпоряднику коштів - Виконавчий комітет Тальнівської міської ради - по коду програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів 0217330 «Будівництво інших об`єктів комунальної власності» в сумі 81,540 тис. грн.., у тому числі на розробку містобудівного обґрунтування та збір вихідних даних для проектно-кошторисної документації «Будівництво дільниці по переробці відходів рослинного походження в паливні пелети  по вул. Чумацька, б/н в м. Тальне, Черкаської області» - 26,7 тис.грн та на розробку проектно- кошторисної документації з проходженням експертизи – 54,840 тис. грн..

Присутні заслухали економічне обґрунтування доцільності запуску даного виробництва від міського голови Василя Сідька, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Маринченка, депутата обласної ради Ігоря Новицького (про запуск лінії з виробництва пелет у громаді, економічні вигоди від виробництва альтернативного палива читайте в одній із наступних публікацій).

На засіданні також були розглянуті інші питання та прийняті відповідні рішення.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора