A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

День Європи в Україні

Дата: 20.05.2022 11:37
Кількість переглядів: 422

Фото без описуУкраїна відзначає День Європи у третю суботу травня, цьогоріч цей день припадає на 21 травня.

Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей. А в Україні наші святкові заходи, у т.ч. організовані бібліотекарями, посилюють самоідентифікацію України як європейської держави.

Щорічне відзначення Дня Європи в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 «Про день Європи», яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи. Цим документом український уряд і місцеві органи влади зобов’язалися забезпечити здійснення заходів щодо організації та проведення свята в усіх куточках держави.

Багаторічній досвід організації та відзначення Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День є справою державного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Святкування Дня Європи в Україні – це також ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, це поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

Фото без опису

Сьогодні ми зустрічаємо цей день в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи. 

День Європи – чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та  допомогу у боротьбі з російськими окупантами.Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом до ЄС.

Фото без описуФото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора