A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Вічна пам'ять Янішевському Валентину Васильовичу...

Дата: 20.05.2022 12:42
Кількість переглядів: 645

18 травня 2022 року на 70-му році життя відійшла у вічність шанована  людина, мудрий керівник, дбайливий господарник, надійний друг, люблячий батько, дідусь - Янішевський Валентин Васильович.

Янішевський Валентин Васильович народився 25 листопада 1952 року в с.Полянецьке Уманського району Черкаської області.

Загальну середню школу здобув в Уманській середній школі №14, яку закінчив у 1970 році.

По закінченню школи вступив до Уманського сільськогосподарського інституту на агрономічний факультет, який закінчив у 1975 році.

Свій трудовий шлях Валентин Янішевський розпочав агрономом колгоспу «Україна» Ратнівського району Волинської області. Після служби у лавах військово-морського флоту працював на посадах: головного агронома Тальнівського комбінату хлібопродуктів, заступника директора Тальнівського комбінату хлібопродуктів; директора Тальнівського міжколгоспного комбікормового заводу.

З 1988 по 1999рр. (майже 12 років) очолював колективне господарство у с.Глибочок.

Чільне місце в трудовій діяльності Валентина Васильовича займала робота в органах державної влади та місцевого самоврядування. У 1999 -  2000 рр. обіймав посаду першого заступника голови Тальнівської районної державної адміністрації. У 2004 – 2006 рр. був помічником-консультантом народного депутата України Ігоря Челомбітка. У 2006 - 2010 рр. був головою Тальнівської районної ради, де працював до закінчення строку її повноважень.

Валентин Васильович був чудовим організатором, ідейним мудрим керівником, прагнув до розвитку та вдосконалення, завжди використовував інноваційний підхід у роботі. 

Його праця багатьом слугувала прикладом для наслідування, він займав активну громадянську позицію, переймався проблемами життя Тальнівщини та України в цілому.

За час його керівництва у сільськогосподарському підприємстві, яке очолював у Глибочку, ним були організовані пекарня, бійня, цех по переробці м’яса, працювали теплиці, була створена олійня, відновлена робота млина та крупорушки.

Він зумів налагодити співпрацю з Криворізьким Південним гірничо-збагачувальним комбінатом, завдяки чому у Глибочку було організоване будівництво щебеневого заводу, яке було доведене до 90% готовності.

У 1986-1989 роках за його безпосередньої участі за рахунок коштів сільськогосподарського підприємства, що очолював, був здійснений комплекс робіт із газифікації села.

Валентина Янішевського знає багато тальнівчан, добрим словом, пам’ятаючи його господарницьку діяльність, згадують глибочани.

Він був гарним сім’янином, майстром  на всі руки, люблячим чоловіком, хорошим батьком для доньок Альони і Тетяни, турботливим дідусем…

Хвороба обірвала життя Валентина Васильовича.

Вічна йому пам’ять і вічний спокій.

Висловлюємо співчуття родині покійного.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора