A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У Тальнівській громаді відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 01.02.2019 14:54
Кількість переглядів: 742

В Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.
На святковий захід завітав міський голова Олексій Юрченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Раїса Карман, працівники відділу освіти та колектив ІРЦ.
Першою із вітальним словом до усіх присутніх звернулась директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Інна Вдовиченко, яка висловила слова вдячності за можливість допомагати особливим дітям ефективно та міській владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості, адже головною метою створення інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства.
Привітав колектив з відкриттям і міський голова Олексій Юрченко, який сердечно подякував усім, хто долучився до створення такого необхідного закладу, який забезпечить усім дітям, незалежно від їх особливостей, нормальну освіту та дасть ще більше шансів знайти свій шлях у майбутньому, а також директору та працівникам ІРЦ за те, що взялися до виконання такої складної, але дуже необхідної роботи.
Нині в ІРЦ працюють практичний психолог, вчитель дефектолог та вчитель логопед, котрі допомагають дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. Зі слів працівників, послугами центру зараз користуються 11 діток і 15 дітей ще чекають висновку психолого-педагогічного обстеження.
«Особливість таких діток у тому, що, на жаль, їх не приймає соціум. І це - наша головна проблема, адже інші люди не сприймають таких дітей як повноцінних членів суспільства. Ми хочемо, щоб дітки теж могли нормально вчитися, розвиватися, щоби вони були скрізь задіяні, адже в них є дуже великий потенціал.» – підкреслила директор закладу Інна Вдовиченко.
Новостворений ІРЦ, який облаштований сучасними обладнанням та меблями для комфортної роботи з дітьми, розташований в адмінбудівлі ЗДО «Струмочок».

Довідково.

Адреса: м. Тальне, вул. Самойлова, буд. 2., приміщення адмінбудівлі ЗДО «Струмочок».

Графік роботи Інклюзивно-ресурсного центра:
Понеділок-четвер ? 8:00 – 17:15.
П’ятниця ? 8:00 – 16:00.
Обідня перерва ? 13:00 – 14:00.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора