A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Результати роботи - мовою цифр

Дата: 16.06.2022 10:44
Кількість переглядів: 105

 

         З початку цього року по кінець травня, в умовах воєнного стану, за сприяння Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості роботу отримали 461 житель громади, з них 406 осіб з числа безробітних.

        Найбільше безробітних працевлаштовані у сільському господарстві, переробній промисловості, торгівлі та ремонті та державному управлінні.

        Протягом звітного періоду до бази даних Тальнівської районної філії надійшло 445 вакансій від 95 роботодавців Тальнівщини, що на 174 вакансії менше ніж за відповідний період минулого року. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 8868 гривень.

        Професійне навчання (стажування) за направленням Тальнівської філії проходили 19 безробітних, зокрема 17 безробітних проходили стажування на місцевих сільськогосподарських підприємствах. Після закінчення стажування всі безробітні отримали роботу.

       До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 216 жителів Тальнівщини, які перебували на обліку в центрі зайнятості.

       Станом на 01 червня 2022 року статус безробітного мали  407 мешканців громади, що на 18% менше проти відповідної дати минулого року, допомогу по безробіттю отримують 392 особи. Всього, протягом січня – травня 2022 року послуги у Тальнівській районній філії отримали більше 1100 осіб, з них 1035 осіб отримували допомогу по безробіттю.

       У січні – травні 2022 року 12 осіб з числа безробітних працевлаштовані з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску протягом 1 року згідно чинного законодавства.

       Щодо надання послуг та реєстрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО), станом на сьогодні у Тальнівській районній філії перебувають на обліку 47 осіб з числа ВПО, допомогу по безробіттю отримують 44 особи. Всього, з початку воєнних дій, за послугами служби зайнятості зверталися 58 ВПО. Роботу отримали 4 особи з числа ВПО, з них 2 особи за сприяння Тальнівської районної філії.

      Віднедавна внутрішньо переміщена особа, яка не має змоги припинити трудові відносини з роботодавцем, у зв’язку з неможливістю продовження роботи за трудовим договором за попереднім місцем проживання, має право на розірвання трудового договору в односторонньому порядку. Необхідно лише особисто звернутися до найближчого центру зайнятості та подати заяву на ім’я роботодавця.

       На сьогодні 12 переселенців, які проживають на території Тальнівської громади, розірвали договір з роботодавцями за сприяння Тальнівської районної філії.

      Крім того, відповідно до Постанови КМУ від 20.03.2022 року № 331 обласною службою зайнятості прийнято рішення по 3 роботодавцях Тальнівщини, про надання їм компенсації  витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО (по 6500 грн. за кожну працевлаштовану особу протягом 2 місяців).    

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора