A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Більше 1000 осіб скористалися послугами Тальнівської районної філії Черкаської обласної служби зайнятості

Дата: 14.07.2022 11:23
Кількість переглядів: 109

 

       З початку 2022 року послугами Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості  скористалися 1201 громадянин, з них мали статус безробітного 1110 осіб, 69 громадян  - внутрішноьо переміщені особи.  Майже 1090 безробітних отримували допомогу по безробіттю. Нове робоче місце за сприяння служби знайшли  12 безробітних.

      За 6 місяців 2022 року знайшли роботу 490 осіб, за сприяння Тальнівської районної філії – майже 430 безробітних. За видами економічної діяльності найбільше громадян були працевлаштовані в сільському господарстві – майже 70%, у сфері державного управління та оборони – 13,3%, у переробній промисловості  – 7% , трішки менше у торгівлі – 5%. 

      Під час воєнного стану спрощено процедуру реєстрації. Документи для набуття статусу, крім стандартної подачі в центрі зайнятості, можна подати онлайн - через портал Дія, зокрема мобільний застосунок, Google-формучат-бот служби.

       За перших півроку 2022 в громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 223 безробітних, мешканців Тальнівської громади. До слова, у червні набула чинності Постанова Кабміну №716, яка регулюватиме організацію суспільно корисних робіт під час війни. У разі прийняття органом місцевого самоврядування рішення про запровадження трудової повинності, безробітним громадянам Тальнівської громади, які понад 30 днів перебувають у статусі безробітного і не знайшли роботу, пропонуватимуть долучитися до відбудови України та отримати за це гарантований заробіток. Умови таких робіт визначатиме місцева влада. Орієнтовний перелік робіт тут: https://is.gd/7jY86u .

Упродовж січня-червня 2022 року з Тальнівською райооною філією співпрацювали 98 місцевих роботодавців, які надали інформацію про 469 вакансій. Найбільш затребуваними залишаються працівники сільського господарства, переробної промисловості, торгівлі та державного управління.

Із загального числа шукачів роботи професійне навчання (стажування на робочому місці безпосередньо у роботодавця) за сприяння Тальнівської районної філії проходили 19 безробітних. Про затребуваність профнавчання (стажування) для безробітних свідчить той факт, що 100%  після проходження стажування працевлаштувалися.

Упродовж першого півріччя 2022 року роботодавці Тальнівської громади скористалися активними програмами підтримки від служби зайнятості. Так, компенсацію в сумі єдиного внеску за створення нового робочого та працевлаштування на нього безробітних отримали 7 роботодавців громади.

Під час воєнного стану компенсацію в сумі 6500 грн на місяць протягом двох місяців може отримати роботодавець, який взяв на роботу внутрішньо переміщену особу.  З початку дії програми таку компенсацію вже отримали 3 місцевих роботодавці.

Станом на 14 липня на обліку в Тальнівській районній філії перебувають 360 осіб, з них 51 особа з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Допомогу по безробіттю отримують 336 безробітних громадян, в т.ч 47 – ВПО.

Для зручного пошуку роботи було створено телеграм-канал “Робота зараз. Державна служба зайнятості”. Щодня там розміщується близько двох тисяч пропозицій роботи. Кожен охочий може підписатися на розсилку вакансій за галуззю та регіоном через чат-бот @DCZ_worknow_bot      

 

За додатковою інформацією звертайтесь до Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за тел.: (04731)3-04-79, 3-04-80. 

Фото без опису 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора