A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

З Днем Української Державності!

Дата: 28.07.2022 08:13
Кількість переглядів: 105

Шановна Тальнівська громадо!

28 липня вперше, згідно з Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423, у День Хрещення Київської Руси–України українці відзначають  День Української Державності.

Це величне українське свято є свідченням спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, багатовікових державотворчих традицій України від Русі до сьогодення.

Україна як держава пройшла різні етапи державотворення, успадкувала від різних періодів історії засадничі ознаки держави, та основною рисою, відмінністю та визначальною цінністю українців є прагнення до свободи та самостійності, що давала наснагу і сили залишатися собою.

Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – народ-військо.

Тож пам’ятаймо код української державності, шануймо наше глибинне  історичне коріння, яке утверджувала українська еліта, виборювало українське військо, укріплювали законотворці…  

Сьогодні завдання кожного з нас — створити такий міцний фундамент, щоб ні в кого не було найменших бажань зазіхати на українську державність і українську історію. Ми повинні боротися за єдність української державності і української нації!

Ми не зламаємось і не віддамо своєї незалежності!

З повагою

міський голова

Василь Сідько.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора