A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

З Днем знань!

Дата: 01.09.2022 09:03
Кількість переглядів: 91

Шановні педагоги, батьки, вихованці, школярі, студенти – жителі Тальнівської міської територіальної громади - щиросердечно вітаю вас із Днем знань!

Це всенародне свято приходить до нас разом із початком нового навчального року, коли перед дітьми, студентами, вихованцями знову гостинно відчиняються двері навчальних закладів.

Зазвичай свято першого дзвінка завжди особливе і яскраве, насичене яскравими барвами, для дітей це свято зустрічі з друзями, воно зворушливе та переповнене радісними емоціями та хвилюючими враженнями.

Та не цьогоріч, на жаль. Реалії підготовки до нового 2022-2023 навчального року – облаштування укриттів на час повітряних тривог у навчальних закладах, підбір форм організації навчального процесу, дозволених та прийнятних в умовах воєнного стану.

Але попри це все ми маємо пронести і зберегти нашу українськість, нашу автентичність, виробити імунітет до всіх перешкод, які сторив нам зараз російський ворог, і впевнено торувати стежину знань.

Дорогі учні, вихованці, студенти! Ви надія України, надія нашої громади. Щиро бажаю вам у новому навчальному році успіхів, які здобуваються наполегливою працею, виборювати  нові перемоги, ставити перед собою малі і високі цілі і неодмінно,впевнено крок за кроком, їх досягати.

Вивчайте твори великих українських письменників, поетів, борців за правду і волю українців, - Тараса Шеченка, Василя Стуса, Ліни Костенко, цікавтесь і переймайтесь відомими історичними постатями свого народу, його історичною та культурною спадщиною, захоплюйтесь і заглиблюйтесь у творчість відомих на весь світ українських композиторів Миколи Леонтовича та Миколи Лисенка, доробками українських митців – Івана Марчука та Олега Тістола, народної художниці Марії Примаченко, цікавтесь здобутками і вагомістю українських державотворців Михайла Грушевського та Володимира Винниченка.   

Вивчайте українську мову – рідну, солов’їну, милозвучну, багатогранну. Це наш неоціненний скарб, наша мудрість, наша життєдайність і наша зброя.

Вірте у Збройні Сили України, які сьогодні є щитом та мечем української держави, і знайте, що зло обов’язково буде поборене.

І лише таких українців – знаючих, мислячих, розуміючих, творчих, ініціативних і амбітних – не вдасться нікому зламати. Саме такій українській молоді -  інтелектуальній, вільній, вольовій і рішучій - розбудовувати нашу Україну.

Шановні педагоги, освітяни! На вас сьогодні покладається надскладне завдання - посіяти в підростаючих українцях зерна любові і відданості своїй Батьківщині, виховати і зростити справжніх патріотів, поділитися із ними знаннями і досвідом, які їм допоможуть їм крокувати по дорослій життєвій стежині. 

Дорогі батьки! Цей навчальний рік не схожий на жоден попередній. Поряд із здобуттям знань він буде оповитий і тривогами, і хвилюваннями, можливо, навіть відчаєм і сумнівами. Тому вашим завданням сьогодні є огорнути своїх дітей любов’ю і турботою, подарувати їм відчуття віри в завтрашній день, розради, та всіляко допомагати і підтримувати у будь-якій ситуації.  

Вірю, що всі ми здолаємо всі труднощі і перешкоди і завершимо новий 2022-2023 навчальний рік з новими здобутками, що славитимуть нашу громаду і нашу Батьківщину!

Все буде Україна!

З повагою

міський голова

Василь Сідько.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора