A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Яка робота вважається підходящою для зареєстрованих безробітних під час воєнного стану?

Дата: 06.09.2022 10:40
Кількість переглядів: 72

Яка робота вважається підходящою для зареєстрованих безробітних під час воєнного стану?

Для осіб, які у період дії воєнного стану, а саме з 24.02.2022, перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, та для осіб, які не мають професії (спеціальності) і вперше шукають роботу, підходящою є робота, яка не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці. При цьому рівень заробітної плати повинен бути не нижче розміру мінімальної заробітної плати для роботи на умовах повного робочого часу (дня).

Підбір підходящої роботи здійснюється за місцем звернення особи до центру зайнятості та не обмежується межами адміністративно-територіальної одиниці, в якій особа зареєстрована як безробітна чи звернулася для пошуку роботи.

Однак, без згоди особи їй не може пропонуватися робота, яка потребує зміни місця проживання або місця перебування.

Підстава: Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану" від 07.05.2022 № 2220-ІХ.

 

Додаткові консультації – за телефонами Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за тел.: (04731)3-04-79, 3-04-80.  

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора