A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

З Днем української писемності та мови!

Дата: 09.11.2022 08:55
Кількість переглядів: 81

Дорогі земляки, шановні жителі громади!

Щиро вітаю вас усіх з Днем української писемності та мови!

Рідна мова і писемність — це основа у становленні кожного народу і нації. Українська мова і писемність допомагали нам століттями берегти свою самобутність, передавати знання, пам’ятати про те, ким ми є.

Ми пишаємося українською мовою древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою, мовою мистецтва і науки, а головно нині - мовою правди, мудрості і боротьби.

Ми горді нашою тисячолітньою традицією писемності, що сягає часів Київської Русі. Ми згадуємо твори письменників - борців Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стуса і багатьох інших. Ми згадуємо тисячі тих, хто щодня, завдяки мові, українському слову, захищав право українців бути собою. Завдяки мові ми були і є українцями.

Сьогодні у своїй незалежній державі маємо відновлювати і розвивати свою рідну мову. Маємо долати вплив чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя, бо наша мова і наша писемність — це часточка нашої душі.

Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською! Навчаймо рідної мови наших дітей! Допомагаймо друзям і знайомим! Робімо українську мову сучасною і популярною!

Хай рідне слово буде для всіх нас дороговказом!

З повагою

міський голова

Василь Сідько.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора