A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Все, що потрібно знати про програму єРобота - відтепер на офіційному сайті проекту

Дата: 18.11.2022 19:12
Кількість переглядів: 169

 

Наразі можна швидко та зручно дізнатися про всі напрямки грантових програм, умови участі та історії успіху підприємців, які отримали кошти для розвитку своєї справи.

Проєкт створено за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністерством економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою зайнятості України та “Ощадбанком”.

Нагадаємо, урядова програма єРобота дає можливість українським підприємцям отримати гранти на реалізацію та розвиток власної справи за напрямками:

“Своя справа” – створення або розвиток власного бізнесу (50-250 тис. грн). Надання гранту передбачає необхідність створення щонайменше одного робочого місця, подальшу роботу протягом трьох років та сплату податків до бюджету.

“Свій сад” – розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства (140-400 тис. грн на 1 га). Гранти надаються для саду площею від 1 до 25 га. Земля має бути у власності або оформлене право користування нею не менш ніж на 7 років. З переліком культур, площ посадок та кількості працівників, яких необхідно найняти, можна ознайомитись за посиланням - https://diia.gov.ua/kilkist-postijnih-ta-sezonnih.... Умови надання гранту передбачають створення робочих місць, подальшу діяльність протягом щонайменше 5 років та сплату податків.

“Своя теплиця” - розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн за 2 га, але не більше 70 % вартості проєкту). На етапі подачі заявки необхідно надати проєкт майбутньої теплиці, площею від 1,6 га до 2,4 га. Грант можна витрачати на оплату рахунків щодо її зведення. Строк будівництва - до 1 року. Земля має бути у власності або користуванні щонайменше на 7 років. В подальшому отримувач гранта має створити від 40 робочих місць, здійснювати діяльність більше 3 років та сплачувати податки.

“Новий рівень” - створення або розвиток переробного підприємства (8 млн грн, за умови створення не менше 25 робочих місць). Грант покриває не більше 70% вартості проекту. Отримувач зобов’язаний в подальшому працювати понад 3 роки та створити до 25 робочих місць.

“Старт в ІТ” (знаходиться у стадії розробки) - гранти на навчання ІТ-спеціальностям. Витратити кошти можна буде лише на визначених навчальних майданчиках. Умова надання - попередній досвід роботи щонайменше 18 місяців у будь-якій сфері та подальше продовження роботи у ІТ.

“ІТ стартап” (знаходиться у стадії розробки) - гранти для ІТ-стартапів на всіх етапах їх розвитку (від 750 тис. грн до 3,5 млн. грн.). Кошти можна витратити на зарплати, маркетинг, R&D. Основна умова – створення щонайменше 5 робочих місць (на перших етапах роботи) та сплата податків.

 

       Додаткові консультації – за телефонами Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за тел.: (04731)3-04-79, 3-04-80.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора