A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Дата: 26.11.2022 07:58
Кількість переглядів: 216

Шановна Тальнівська громадо!

Щороку в четверту суботу листопада українці вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Ця чорна сторінка в історії нашого народу залишила болючі сліди в кожній українській родині, адже Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів.

У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців.

Через майже століття після Голодомору-геноциду проти українців Росія, здійснюючи вторгнення, має на меті знищити українську націю як таку. Знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книги.

У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років: геноцид Українського народу. Та використовує схожі інструменти підкорення та інформаційні технології.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Вшанування пам’яті жертв Голодомору цьогоріч проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!».

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв.

Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги.

Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.

Сьогодні о 16:00 год. долучіться до загальнонаціональної хвилини мовчання. Засвітіть вогник кожен у своїй домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Схилімо голови перед невинними жертвами.

Йдемо своїм шляхом до волі і мирного життя на власній землі!

Безневинні жертви голодоморів заморені, замордовані, але не забуті!

З повагою

міський голова

Василь Сідько.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора