A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулося пленарне засідання тридцять сьомої чергової сесії Тальнівської міської ради

Дата: 26.01.2023 15:34
Кількість переглядів: 168

Фото без опису26 січня під головуванням міського голови Василя Сідька у залі засідань Тальнівської міської ради відбулось пленарне засідання тридцять сьомої  сесії Тальнівської міської ради VIII скликання. У роботі сесії взяв участь 21 депутат.

Відкриваючи засідання, міський голова наголосив, що триває 337 день російської військової агресії. Збройні Сили України гідно тримають оборону і дають ворогу достойну відсіч. Саме завдяки цьому ми маємо змогу працювати тут, у тилу. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про полеглих Героїв – Захисників України та мирних жителів, які загинули від російської агресії.

Відповідно до порядку денного було розглянуто питання про виконання у 2022 році Комплексної програми з благоустрою території та утримання об’єктів комунальної власності Тальнівської міської територіальної громади на 2022-2024 рок. Начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього природного середовища, інфраструктури, комунальної власності і містобудування апарату виконавчого комітету ТМР Тетяна Карачун відзначила, що виконання заходів Програми забезпечують комунальні підприємства  «Тальне-Сервіс», «Водоканал» та інші підрядні організації. Вказані підприємства, окрім виконання покладених функцій, постійно у межах фінансових можливостей та підтримці з міського, обласного та державного бюджетів розширюють сферу обслуговування та оновлюють матеріально-технічну базу.

Було прийнято ряд рішень щодо внесення змін у попередньо прийняті рішення Тальнівської міської ради, відповідно до вимог сьогодення.

Депутатами було підтримано звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Тальнівської міської ради у 2022 році.

Було затверджено текст звернення депутатів Тальнівської міської ради до Кабінету  Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Черкаської обласної військової адміністрації, Звенигородської районної військової адміністрації про внесення змін в інфраструктурний етап медичної реформи. Інформував по даному питанню секретар ради Євгеній Безталанний. Він відзначив, що розпочато новий етап медичної реформи – інфраструктурний, який передбачає створення на базі областей госпітальних округів. В кожному окрузі будуть створені загальні, кластерні та надкластерні лікарні. Згідно з проектом МОЗ - одна загальна лікарня має розташовуватися з розрахунку  не менше ніж на 40 тисяч населення. На території нашої громади діє КНП «Тальнівська багатопрофільна лікарня» ТМР, яка обслуговує близько 30 тисяч населення. Відтак, враховуючи дані вимоги, лікарня не зможе претендувати на статус загальної і перелік медичних послуг значно скоротиться. Тож з метою збереження діючої лікарні в громаді напрацьовано вище вказане звернення щодо зміни вимоги - зменшення кількості населення для відкриття загальної лікарні до 30 тис. чоловік.

По питанню про перейменування вулиці Багряної в м. Тальне інформувала начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності ЗМІ ТМР, секретар історико-топонімічної комісії при виконавчому комітеті Тальнівської міської ради Любов Старовойтова. Повідомила, що, враховуючи колективне звернення жителів вул. Багряної, рекомендації історико-топонімічної комісії та результати громадського обговорення, пропонується перейменувати на вулицю Олександра Поліщука, загиблого захисника, який проживав на цій вулиці. Депутати підтримали та ухвалили відповідне рішення.

Загалом було розглянуто 29 питань та прийнято відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора