A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Управління пенсійного фонду України інформує

Пенсійний фонд України інформує

Житлова субсидія призначається домогосподарствам за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм і нормативів та розміром обов’язкового платежу, величина якого залежить від обов’язкового відсотка платежу. 👆 Щоб визначити обов’язковий відсоток платежу, потрібно: 🔘 обчислити середньомісячний сукупний дохід домогосподарства; 🔘 середньомісячний сукупний дохід поділити на кількість членів домогосподарства, визначити середньомісячний дохід на одну особу; 🔘 дохід на одну особу поділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановлений на 1 січня року, з якого призначається субсидія; 🔘 отриманий результат поділити на 2, а потім помножити на 15%. 🔂 Приклад розрахунку житлової субсидії за зверненням у травні 2023 року: 🌐 https://tinyurl.com/bdh383cb

16:15:15 06.07.2023

Щодо призначення житлової субсидії

 Відповідно до положень постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону.

08:58:38 04.05.2023

 З 1 січня 2023 року страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює Пенсійний фонд України

 З 1 січня 2023 року страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює Пенсійний фонд України.

08:28:11 13.01.2023

Як скористатися правом призначення субсидії на понаднормову площу житла

🗂 Законодавство визначає категорії громадян, яким житлова субсидія може призначатися на понаднормову площу житла. Це непрацездатні непрацюючі особи, які проживають самі. До них належать:

08:21:32 13.01.2023

Як працівнику отримати виплати по лікарняному?

У зв’язку з тим, що Пенсійний фонд з 1 січня забезпечує страхові виплати, у багатьох виникло питання щодо отримання лікарняних. Повідомляємо, що оплату лікарняних, як це і було раніше, буде здійснювати роботодавець. ❗️ Алгоритм отримання виплат по лікарняних не змінився: 🔸 у разі хвороби працівник звертається до лікаря; 🔸 лікар в електронній системі охорони здоров’я формує медичний висновок про тимчасову непрацездатність, який в режимі онлайн надходить до електронного реєстру листків непрацездатності Пенсійного фонду, де одразу формується електронний лікарняний; ☝️роботодавець: 🔸бачить електронний лікарняний в особистому кабінеті страхувальника на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду; 🔸на підставі рішення уповноваженого/уповноважених осіб із соціального страхування на підприємстві подає заяву-розрахунок до ПФУ про фінансування лікарняного; 🔸 ПФУ протягом 3 днів приймає рішення про фінансування лікарняних та переказує відповідну суму коштів роботодавцю на спеціальний рахунок. ❗️Слід зазначити, що як і раніше - перші 5 днів лікарняного оплачуються за рахунок роботодавця.

08:20:44 13.01.2023

Перерахунок пенсії з 1 жовтня 2022 року

Згідно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» із 1 жовтня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати зросте з 6 500 грн до 6 700 грн.

17:29:14 03.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора