Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівське відділення ДПІ Звенигородського управління ГУ ДПС у Черкаській області

Щодо пом’якшень у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Державна податкова служба України інформує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а тривав протягом багатьох років, запроваджувався поетапно та супроводжувався встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання. Відповідно до положень чинного законодавства України, починаючи із 01.01.2022 втратили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО, а тому фізичні особи-підприємці (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.

10:36:49 14.09.2023

Чи реалізовано можливість перевірки чеків, що видаються ПРРО?

Начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області Ярослав Двірник інформує у відео, чи можливо перевірити чеки, що видаються програмним реєстратором розрахункових операцій. За словами керівника відділу, пошук чеків, виданих ПРРО, можна здійснити на вебпорталі ДПС у розділі: Головна/Реєстри/Пошук фіскального чека. Для цього необхідно зазначити декілька обов’язкових реквізитів:

10:36:43 14.09.2023

Результати позовної роботи податкової служби Черкащини: за вісім місяців до бюджету надійшло 12,6 млн грн

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що протягом січня-серпня нинішнього року на розгляді в судах різних інстанцій, з урахуванням справ, що перейшли з попередніх років, перебувало 1 403 справи, стороною в яких виступають органи ДПС Черкаської області на суму 1 883 млн грн.  Загальна кількість справ, що перебували на розгляді, така: за позовами платників податків до органів ДПС області – 697 справ на суму 1 137 млн грн; за позовами органів ДПС області – 706 справ на загальну суму 746 млн грн. 

11:00:58 13.09.2023

У період воєнного стану: механізм оподаткування ПДВ операції з постачання товарів оборонного призначення

Інформуємо, що звільняються від оподаткування ПДВ на умовах та за переліком, визначеними підпунктами 4 та 5 п. 32 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Відповідно до п.п. 4 п. 32 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI тимчасово, на період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, та/або запровадження воєнного стану відповідно до законодавства, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України: товарів оборонного призначення, визначених такими згідно з п. 29 частини першої ст. 1 Закону України «Про оборонні закупівлі», що класифікуються за відповідними групами, товарними позиціями та підкатегоріями УКТ ЗЕД.

10:59:52 13.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора