A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Оголошення

Про встановлення меж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності Тальнівської ОТГ

      Черкаська регіональна філія ДП «Центр ДЗК» 04.05.2018 об 11.00 встановлюватиме межі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах  Гордашівської,  Мошурівської,  Кобриново- Гребельської, Соколівоцької,  Здобутківської,  Корсунської,  Білашківської,  Глибочківської, Майданецької сільських рад Тальнівського району.

13:43:43 23.04.2018

Оголошення! Відбудеться зустріч з Василем Шклярем

  13 квітня о 14:00 годині в приміщенні міського Центру культури та дозвілля (кінотеатр «Юність»)  відбудеться творча зустріч з Василем Шклярем, відомим українським письменником, лауреатом багатьох престижних літературних премій.

11:28:18 11.04.2018

Оголошення! Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації буде проводитись виїзний особистий прийом громадян

     12 квітня 2018 року з 11.00 до 13.00 год. в залі засідань районної ради (м. Тальне, вул. Соборна, 28, каб. 217) керівництвом Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації буде проводитись виїзний особистий прийом громадян.

15:21:15 10.04.2018

Розпочалась акція «Первоцвіт-2018»

   Щороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник складчастий, білоцвіт весняний, цикламен Кузнєцова, шафран Гейфелів, шафран кримський, шафран весняний та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. Ці об’єкти рослинного світу у значних обсягах вивозяться у великі міста України, Словаччини. Угорщини та Росії. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів.                                                                                                                                                   Для запобігання знищення та торгівлі ранньоквітучими видами рослин, особливо занесених до Червоної книги України, Мінприроди України ініціювало проведення операції "Первоцвіт". У полі зору природоохоронців, екологів та свідомих громадян потрапляють такі види рослин як підсніжник складчастий, білоцвіт весняний, цикламен Кузнєцова, шафран Гейфеля, шафран кримський, шафран весняний та інші.    До акції, яка покликана зберегти види рослин, занесених до Червоної книги України, долучаться державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, працівники Національної поліції та лісової охорони, громадські організації, засоби масової інформації та інші.                                                                              Нагадуємо, що за незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу. Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.   Крім того, за один екземпляр незаконно добутої рослини занесеної до Червоної книги України  передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн. шафрани (крокуси), підсніжники від 49  до 62 грн. у залежності від виду, сон трава –  від 37  до 62 грн у залежності від виду.                                                                    Звертаємось до громадян з проханням відмовитись від збирання рослин занесених до Червоної книги України. Не стимулюйте недобросовісних громадян, які протиправно реалізовують червонокнижні первоцвіти. Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь.

20:53:50 30.03.2018

Увага!!!! Весняна акція з благоустрою

Зустрічаючи весну, готуючись до Великодня та травневих свят кожний господар упорядковує свою оселю. Усім нам необхідно подбати про чистоту наших вулиць, парків, алей та скверів, привести у належний стан місця поховань рідних, братські могили, обеліски і пам'ятники загиблим воїнам, об’єкти соціальної сфери.

14:28:36 26.03.2018

Вчитися новим професіям завжди корисно!

Що дає людині отримання нової професії?  Нова професія чи спеціальність сама не вирішує проблему безробіття автоматично. Завдання служби зайнятості – рекомендувати той вид діяльності для громадянина в майбутньому, що потребує попередньої професійної підготовки, який дасть можливість реально працювати і отримувати заробіток.

13:23:01 23.03.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора