Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Вітаємо переможців Чемпіонату області з боксу серед юнаків та дівчат!

Вітаємо переможців Чемпіонату області з боксу серед юнаків та дівчат!

   11-13 квітня у м. Черкаси проходив Чемпіонат області з боксу серед юнаків та дівчат 2004-2005 та молодших років народження. Вихованці Тальнівської дитячо-юнацької спортивної школи взяли активну участь у цих змаганнях. Хоча відділення боксу в ДЮСШ лише третій рік, проте юні спортсмени зарекомендували себе  наполегливими та майстерними боксерами. Вони мають досвід участі у міжнародних та Всеукраїнських турнірах, неодноразово ставали Чемпіонами та призерами Чемпіонатів України. То ж на чемпіонат області наші боксери приїхали з певним досвідом. Виступ вихованців тренера-викладача  з боксу Тальнівської  ДЮСШ Бабоя Івана Васильовича  був надзвичайно вдалим : чемпіонами області стали Цимбал Олексій,  Панько Роман, Штангей Олександр, Малишко Микола, Бухта Даниїл. Бронзові нагороди здобули Мельниченко Віктор, Лацина Тарас, Благовісний Юрій та Барвінченко Антон. Особливо хочеться відзначити дебютний виступ наших дівчаток, які активно займаються цим «чоловічим» видом спорту. Шаргородська Анастасія, Солов’янова Владислава та Гончар Оксана  стали чемпіонами області. Ми вітаємо наших юних спортсменів з високими результатами та бажаємо їм нових перемог та успіхів!

14:52 17.04.2018

Відбулась зустріч з відомим письменником Василем Шклярем

Відбулась зустріч з відомим письменником Василем Шклярем

   13 квітня 2018 року в міському Центрі культури та дозвілля відбулась творча зустріч з одним із найвідоміших та найбільш читаних сучасних українських письменників Василем Шклярем, яку організував для поціновувачів таланту письменника волонтер Петро Шандиба.

22:49 13.04.2018

Тальнівська дитяча музична школа відзначила 50-ти річний ювілей

Тальнівська дитяча музична школа відзначила 50-ти річний ювілей

    11 квітня 2018 року свою поважну річницю від дня створення відсвяткувала Тальнівська дитяча музична школа.На святкування 50-річного ювілею школи завітали численні випускники, учні та їхні родини, представники влади та багато інших гостей.

09:02 12.04.2018

СВІТ   ПАМ’ЯТАЄ

СВІТ ПАМ’ЯТАЄ

     11 квітня відзначається  Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів. В цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори, віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах. В рамках відзначення пам’ятної дати в Тальнівській центральній бібліотеці пройшли тематичні заходи. Директор бібліотеки Оксана Кобко організувала тематичний перегляд літератури «Світ пам’ятає». Завідувач відділом обслуговування  Ніна Токар провела для читачів  голосні читання за повістю Анатолія Халупенка «Ранок життя мого» (К.,1994). Книга цікава тим, що її  автор  проживав у  м. Тальному (нині покійний) – колишній малолітній в’язень фашистських таборів смерті Марієнфельд-ІІ, Бухенвальд, Вультайде, Вольтерздорф, тюрми Потсдам в роки Другої Світової війни. Сувора правда про роки воєнного лихоліття  залишиться з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто віддав в ім’я перемоги найдорожче – життя.

21:14 11.04.2018

Відбулося відкриття меморіальної дошки Герою АТО

Відбулося відкриття меморіальної дошки Герою АТО

    11 квітня 2018 року в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ступенів №3 відбувся урочистий мітинг-реквієм, присвячений відкриттю меморіальної дошки Артему Жовтобрюху, випускнику цієї школи, учаснику АТО, який загинув 14 лютого 2018 року, захищаючи нашу Батьківщину від агресора в зоні АТО. Мітинг проведено за участі  міського голови Олексія Юрченка, начальника відділу освіти Тальнівської  міської ради Тетяни Коломинської, заступника голови РДА Тетяни Півторак, голови Кривоколінської сільської ради Ольги Дяченко, рідних бійця, бойових побратимів, друзів, працівників школи, учнів, усі хто знав, любив, поважав та пам'ятав загиблого земляка. Слова скорботи та глибокої поваги про пам’ять і подвиг загиблого Героя висловили міський голова Олексій Юрченко, директор школи Валерій Качан, голова Кривоколінської сільської ради Ольга Дяченко, учасник АТО Петро Каплюченко, класний керівник Артема Лариса Кириленко.

13:44 11.04.2018

11 квітня відзначається  Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

    Щорічно 11 квітня відзначається  Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.  Саме в цей день, у 1945 році в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю. Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

11:55 11.04.2018

Знай наших

Знай наших

   30-31 березня 2018 року  в у м. Черкаси на базі комунального закладу „Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради” проходив обласний конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку  з початкового технічного моделювання .  Це діти віком до десяти років, які відвідуючи гуртки, формують системне мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу, опановують елементарні відомості з математики, природознавства, розкривають питання історії та  мистецтва.

17:15 05.04.2018

Суботник у школі

Суботник у школі

     Прекрасна традиція збиратися на толоку і гуртом наводити лад у школі —  успішно продовжується. 4 квітня в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. №3 відбувся суботник із благоустрою території. В ньому взяв участь увесь колектив закладу освіти. Було впорядковано спортивні майданчики, квіткові клумби, парк каштанів, прибрано шкільну та прилеглу  територію. Весняний вітер і тепло сприяли позитивному настрою учасників суботника.

16:30 05.04.2018

Збережемо первоцвіти

Збережемо первоцвіти

      Природа рідного краю завжди прекрасна, особливо навесні, коли з’являються скромні первоцвіти. Вони приваблюють своїми яскравими фарбами, своєю беззахисністю, бо, зазвичай, маленькі.  На околицях Тального  ще залишилися ділянки материнської рослинності, доступні для відвідування мешканцями міста. Одні приходять сюди, щоб помилуватися  підсніжниками, фіалками, сон-травою, інші - щоб принести додому частку весни. Але іноді не мають міри, виривають з корінцями або, навіть, викопують. Тож в рамках декади Довкілля в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3  вчитель географії  та біології Коханівська Д.В. провела для учнів  4 класу інтерактивне заняття “Збережемо первоцвіти”, на якому діти знайомилися з різноманіттям ранніх весняних квітів, відгадували загадки, читали акровірші, розглядали  первоцвіти, занесені до Червоної Книги, а найголовніше – сформували « Пам'ятку збереження первоцвітів». Наприкінці заняття діти намалювали первоцвіти, представили свої роботи та відвідали пришкільну галявину з яскравими ранніми квітами.     

16:28 05.04.2018

Олесь Гончар – захисник духовних скарбів

Олесь Гончар – захисник духовних скарбів

     У Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 3 відбулися літературні читання з нагоди 100-річчя від дня народження письменника, громадського діяча, першого Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, академіка НАН України, Героя України Олеся Гончара.

16:26 05.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора