Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівське відділення ДПІ Звенигородського управління ГУ ДПС у Черкаській області

Щодо особливостей відображення назви товару в розрахункових документах РРО/ПРРО

З 01.08.2023 Законом України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» були внесені зміни в пункт 2 статті 3 Закону від 06.07.1995 № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) щодо спрощення фіскального чеку. Зазначений пункт було доповнено абзацом другим: Фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість, при продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) або наданні послуг мають право в розрахунковому документі зазначати назву товару (послуги) у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару (послуги) та ідентифікує належність такого товару (послуги) до товарної групи чи послуги.

15:20:52 25.08.2023

РРО/ПРРО: які ФОПи застосовують

Податківці інформують про те, які саме ФОПи застосовують та НЕ застосовують реєстратори розрахункових операцій. Так, ФОПи, що застосовують РРО/ПРРО:

15:19:19 25.08.2023

Відповідальність за порушення ЗУ 3219: встановлено зменшений розмір штрафних санкцій

Розмір штрафних санкцій у межах закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг – зменшений. Про це зазначив начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області Ярослав Двірник. Він сказав, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання реєстраторів розрахункових операцій. А також повідомив розміри штрафів, які застосовуватимуться до ФОПів, що є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, які здійснюють діяльність з продажу товарів (крім підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів) або надають послуги: 

15:18:48 25.08.2023

РРО чи ПРРО: обирайте самостійно

Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО. Безоплатний ПРРО від ДПС розміщено на відповідних цифрових платформах: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. 

11:32:57 22.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора