Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

77 малозабезпечених громадян отримали продуктові набори від Тальнівської міської ради

77 малозабезпечених громадян отримали продуктові набори від Тальнівської міської ради

Протягом тижня, з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, 77 малозабезпечених громадян даної категорії отримали продуктові набори від Тальнівської міської ради. Варто зауважити, що дані заходи проводяться вперше і ми сподіваємось, що в подальшому це стане хорошою традицією. Також висловлюємо щиру подяку працівникам Тальнівського районного територіального центру соціального обслуговування, які допомогли у роздачі наборів.

17:04 10.12.2018

Дитина має бути здоровою

Дитина має бути здоровою

У народі кажуть: «Або ви турбуєтесь про своє здоров’я , або воно потурбує вас». Батьків і педагогів ДНЗ №6 «Золотий ключик» сьогодні надзвичайно хвилює, як допомогти малюкам бути сильними та витривалими, адже дитяча захворюваність в країні дедалі зростає. Щоб досягти бажаного результату потрібні глибокі знання і реальні дії, кропітка робота батьків, педагогів і самих дітей. Головне завдання дорослих полягає в тому ,щоб сформувати у дітей свідоме ставлення до власного здоров’я, привчити їх дбати про свій організм, формувати основи здорового способу життя. Звичайно складно уявити собі оздоровчу систему без фізичних вправ. У садочку фізкультурно-оздоровча робота здійснюється під керівництвом інструктора з фізичного виховання. Фізичні вправи супроводжують дітей протягом усього дня, а не лише на спеціальних заняттях. У кожній групі обладнано фізкультурний куточок, де діти мають можливість самостійно активно займатися фізичними вправами. Найулюбленіше місце дітей є спортивна зала в якій є все необхідне для розвитку інтересу дітей до занять фізкультурою та зміцненню здоров’я. Традиційними для нас стали спортивні свята за участю батьків. Ось таке свято «Спортивна сімейка» відбулося в садочку. Всі учасники та вболівальники отримали заряд радості та бадьорості.

16:57 10.12.2018

Конкурс новорічно-різдвяних робіт в Тальнівському Будинку дітей та юнацтва

Конкурс новорічно-різдвяних робіт в Тальнівському Будинку дітей та юнацтва

З 4 по 8 грудня в Тальнівському Будинку дітей та юнацтва проводився конкурс новорічно-різдвяних робіт вихованців зразкової студії «Берегиня» (керівник Надія Маляренко), гуртків: «Дивосвіт» (керівник Валентина Віслобокова), «Роксолана» (керівник Надія Євтушенко), «Виготовлення сувенірів» (Любов Нишпора), «Випалювання лобзиком» (Михайло Хоменко), «Умілі пальчики» (керівник Оксана Свіфт), який працює на базі Соколівоцької ЗОШ. Десять кращих робіт гуртківців будуть відібрані для участі в обласному етапі Всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» та виставки-конкурс «Український сувенір». Виставки діятимуть з 11 грудня по 19 січня в Черкаському обласному центрі роботи з обдарованими дітьми. Бажаємо нашим вихованцям-конкурсантам побільше перемог на вищому рівні.

16:55 10.12.2018

Святкування  Дня місцевого самоврядування

Святкування Дня місцевого самоврядування

7 грудня в великому залі Тальнівського міського центру культури та дозвілля відбувся святковий концерт з нагоди Дня місцевого самоврядування. Захід зібрав представників органів місцевого самоврядування громади - міського голову, в.о. старостів сіл, депутатів, членів виконавчого комітету, ветеранів органів місцевого самоврядування, керівників та представників відділів і секторів міської ради, членів Громадської ради. Зі словами вітання до колег та присутніх виступив міський голова Олексій Юрченко. Він наголосив, що місцеве самоврядування є основою громадянського суспільства, подякував присутнім за особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, вирішення його актуальних проблем, сумлінну роботу на благо громади і побажав усім миру, міцного здоров'я, щастя, згуртованості і взаєморозуміння.  За вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування, грамотами виконавчого комітету Тальнівської міської ради було нагороджено: - Світлану Гуцал – начальника загального відділу апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету; - Наталію Захарчук – начальника-головного бухгалтера фінансово-господарського відділу апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету; - Юлію Шевченко – начальника фінансового управління Тальнівської міської ради; - Михайла Солошенка – начальника відділу земельних ресурсів апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету; - Раїсу Карман – начальника відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради; - Оксану Островську – начальника відділу організаційно-кадрової роботи апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету. По закінченні урочистих заходів відбувся святковий концерт. З привітальними номерами виступали вокалісти та колективи Тальнівського міського центру культури та дозвілля, Тальнівської дитячої музичної школи, танцювальний колектив «Енергія» (керівник Ірина Присяжнюк), вокаліст Соколівоцького сільського клубу.

16:59 07.12.2018

Відбувся благодійний концерт на підтримку української армії

Відбувся благодійний концерт на підтримку української армії

6 грудня 2018 року в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля ВСП Тальнівський будівельно-економічний коледж УНУС, відділ освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради та відділ культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради організували благодійний концерт на підтримку української армії з нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України. У святковому благодійному концерті взяли участь учні шкіл громади, вихованці Тальнівського Будинку дітей та юнацтва, працівники Соколівоцького сільського клубу, вокалісти та творчі колективи Тальнівського міського центру культури та дозвілля та Тальнівської дитячої музичної школи. Щиро і зворушливо звучали рядки поезій, пісенні твори у виконанні юних та досвідчених вокалістів та творчих колективів, актуальними були і хореографічні композиції. Патріотизмом пройняті всі номери благодійного концерту, присвячені Україні, подвигу військових, їхньому героїзму та стійкості, прагненні миру для української землі. Варто зауважити, що вже традиційно до збору допомоги бійцям долучилися не лише міська рада, районна державна адміністрація та районна рада, а й дитсадки, школи та, звісно, всі небайдужі, які завітали на захід. На завершення свята усі зібрані кошти, а це близько 10 000 грн., передали волонтерці Валентині Мельник, яка запевнила, що всі гроші до копійки підуть на потреби для бійців на Схід. Також в своєму виступі волонтерка щиро подякувала за організацію свята та підтримку наших захисників. «Дякуємо усім, хто прийшов на благодійний концерт і долучився до збору коштів! Дякуємо учасникам – нашим дітям та їх наставникам! Дякуємо глядачам за увагу! Дякуємо нашим воїнам і волонтерам!» – сказала на завершення свята ведуча заходу Тетяна Коломинська. Організація таких благодійних концертів має на меті вчергове нагадувати суспільству, що війна на Сході триває і бійці вкрай потребують допомоги – як моральної, так і матеріальної.

11:01 07.12.2018

Маленькі волонтери з  Тальнівської ЗОШ І-ІІ ст. №3  зібрали провізію на фронт

Маленькі волонтери з Тальнівської ЗОШ І-ІІ ст. №3 зібрали провізію на фронт

Учні Тальнівської ЗОШ І-ІІ ст. №3 з нагоди Міжнародного дня волонтера зібрали солдатам на фронт продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, листи, малюнки, дитячі вироби та обереги.  Благодійні акції в школі для збору допомоги захисникам проводять уже не вперше. Кожного разу вантажі містять різні речі, які відповідають потребам бійців. Директор навчального закладу Валерій Качан зауважує, що для збору вантажу постійно долучаються всі – колектив, батьки й особливо активно діти.

14:25 06.12.2018

Волонтер – це стан душі

Волонтер – це стан душі

Напередодні Міжнародного дня волонтера в центральній бібліотеці відбулася зустріч з волонтерами. Ведучі заходу  директор бібліотеки Оксана Кобко та завідувач відділом обслуговування  користувачів  Ніна Токар розповіли учням історію виникнення волонтерського руху.

11:36 04.12.2018

Зустріч з  волонтером  Романом Шевченком  у Тальнівському Будинку дітей та юнацтва

Зустріч з волонтером Романом Шевченком у Тальнівському Будинку дітей та юнацтва

29 листопада у Тальнівському Будинку дітей та юнацтва пройшла зустріч з відомим на Тальнівщині волонтером та бардом Романом Шевченком. Ініціатором зустрічі стали вихованці гуртка «Краєзнавча стежина» (керівник Інна Мельниченко). Ведучими заходу були гуртківці: Юлія Забальська, Аліна Кеуш, Настя Стригун, Яна Мороз. Зустріч пройшла у вигляді запитань-відповідей. Роман Шевченко відповідав на питання, які цікавили дітей, а саме: що стало початком його волонтерського руху, які труднощі зустрічались у нелегкій справі та розповів про найприємніші моменти волонтерської діяльності. На прохання дітей виконав свої авторські патріотичні пісні. Для нашого волонтера вихованці студії «Берегиня» та гуртка «Дивосвіт» підготували подарунки – обереги: лялечку-мотанку «Волонтерку», кишеньковий оберіг та вишиту картину з написом «Все буде добре!». А вітальна група та юні вокалісти студії «Лелечата» подарували патріотичні вірші і пісні.  Ми пишаємося нашим земляком і хочемо, щоб якнайшвидше настав мир і кожен українець став хоча б маленьким волонтером.

19:15 03.12.2018

Жительку привітали з 100-річчям

Жительку привітали з 100-річчям

Свій сотий День народження відзначила жителька Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади Онойченко Анастасія Пилипівна! Крім численних родичів, друзів та сусідів привітали ювілярку і працівники міської ради. Подарунок та найщиріші побажання приємно вразили іменинницю, адже звертаючись до ювілярки працівники міської ради, побажали їй міцного здоров’я, поваги від оточуючих, любові від рідних і близьких людей. Не обійшлося свято без красивих пісень, які подарували ювілярці працівники Тальнівського міського центру культури та дозвілля.

19:13 03.12.2018

30 листопада відбулась 31 сесія VIII скликання

30 листопада відбулась 31 сесія VIII скликання

30 листопада в великому демонстраційному залі МЦКД відбулась 31 сесія VIII скликання. На розгляд депутатів міської ради було винесено понад десятка питань порядку денного. Рішенням сесії було внесено зміни до Комплексної Програми «Освіта Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади» на 2017 – 2021 роки та до «Комплексної Програми з благоустрою території та утримання об’єктів комунальної власності Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки в новій редакції».Також було обговорено та затверджено ряд земельних питань

19:12 03.12.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора