Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Не згасне  пам’яті свіча

Не згасне пам’яті свіча

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

14:10 23.11.2018

В Тальнівському НВК було проведено громадські слухання про хід реалізації Моделі й Програми інноваційного розвитку освітнього закладу на період до 2020 року

В Тальнівському НВК було проведено громадські слухання про хід реалізації Моделі й Програми інноваційного розвитку освітнього закладу на період до 2020 року

20 листопада 2018 року в Тальнівському НВК було проведено громадські слухання про хід реалізації Моделі й Програми інноваційного розвитку освітнього закладу на період до 2020 року. В актовій залі школи зібралися керівники міста і району, депутати Тальнівської міської ради, працівники відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, педагогічні працівники, члени ради НВК та батьки. Також навчальний заклад відвідали гості – керівники інших інноваційних шкіл - учасниць обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» – директор Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка Уманської районної ради Олександра Слупіцька, директор Катеринопільського ліцею Катеринопільської районної ради Анна Цьоменко. Перед зборами вони оглянули школу, навчальні кабінети, шкільні музеї, ознайомилися з інноваційною роботою НВК, формами і методами управлінської діяльності, здійснення освітнього процесу. Учасники учнівської художньої самодіяльності презентували невеликий концерт для присутніх. Виступили кращі колективи та виконавці – переможці творчих конкурсів різних рівнів, чемпіонка світу з фітнесу учениця 11 класу Марина Гончаренко. На зборах із громадським звітом про хід реалізації Моделі й Програми інноваційного розвитку Тальнівського НВК «Школа свідомого українця» на період до 2020 року виступив директор НВК Володимир Нерубайський. Його доповідь була змістовним аналізом проведеної роботи. Збори ухвалили вважати роботу дирекції і колективу НВК з реалізації Моделі й Програми інноваційного розвитку «Школа свідомого українця» задовільною. Батьківському комітету школи, головам батьківських комітетів класів, батьківському активу рекомендовано всіляко сприяти дирекції НВК та педагогічному колективу в реалізації проекту експериментального інноваційного освітнього закладу.  Після зборів учителями школи було проведено майстер-класи для батьків та гостей у кабінетах фізики, хімії, біології, робототехніки з використання інтерактивного обладнання та моделей, складених учнями. Присутні були приємно вражені почутим і побаченим, істотними змінами в школі як інноваційному, експериментальному освітньому закладі.

08:31 23.11.2018

Привітали  з 99-річчям Почесну громадянку міста

Привітали з 99-річчям Почесну громадянку міста

22 листопада 2018 року Почесна громадянка міста Лозовська Зінаїда Владиславівна приймала побажання та привітання з 99-річчям від міського голови Олексія Юрченка та начальника відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганни Михайлової. Незважаючи на поважний вік, ювілярка − оптимістка. Крім того, у свої роки має чудову пам’ять, чим не перестає дивувати оточуючих.  Велика гордість – мати таких жителів в громаді. Бажаємо здоров’я і наснаги, а усій її родині – щастя, благополуччя і процвітання. Народилася Зінаїда Лозовська 22 листопада 1919 року в селі Немиринці Хмельницької області. Свою трудову діяльність розпочала в 1939 році в селі Моринці Звенигородського району. З 1944 по 1970 рік працювала вчителем математики в Тальнівській школі №1. Віддала педагогічній роботі близько 50-ти років. За віддану працю має чимало Дипломів різних ступенів, Похвальних грамот, а у 1966 році нагороджена значком «Відмінник народної освіти».

15:18 22.11.2018

Привітали Почесного громадянина міста та Заслуженого працівника культури України Сошинського Олега Івановича

Привітали Почесного громадянина міста та Заслуженого працівника культури України Сошинського Олега Івановича

Сьогодні, 21 листопада, своє 90-річчя святкує Почесний громадянин міста та Заслужений працівник культури України Сошинський Олег Іванович. З цієї нагоди міський голова Олексій Юрченко, голова Тальнівської райдержадміністрації Василь Клименко, голова Тальнівської районної ради Валентина Любомська, начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганна Михайлова та начальник управління соціального захисту населення Тальнівської райдержадміністрації Тетяна Маринченко привітали ювіляра. Міський голова щиро побажав міцного здоров'я, щастя, радості, наснаги і затишку в родинному колі, благополуччя та ще довгих років життя в такому ж оптимістичному настрої.

08:32 22.11.2018

В Тальнівській об’єднаній територіальній громаді відзначили День Гідності та Свободи урочистою ходою.

В Тальнівській об’єднаній територіальній громаді відзначили День Гідності та Свободи урочистою ходою.

Коло Тальнівського міського центру культури і дозвілля начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Ганна Михайлова виступила із привітальним словом і відзначила, що це свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які за часів Помаранчевої Революції та Революції Гідності постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Далі захід продовжився ходою, в якій взяли участь працівники міської ради, учителі, учні Тальнівського НВК, Тальнівської ЗОШ I-III ст. №2, Тальнівського економіко-математичного ліцею та небайдужі жителі громади. З державними прапорами та патріотичними вигуками колона рухалась до пам’ятника Героям Небесної Сотні, де хвилиною мовчання та покладанням квітів всі присутні вшанували пам’ять Героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули за свободу і територіальну цілісність України. Також міський голова прийняв участь в урочистому мітингу, організатором якого виступила районна державна адміністрація та районна рада.

08:26 22.11.2018

В центральній бібліотеці пройшла година мужності і слави «Революція Гідності: горнило духу і патріотизму»

В центральній бібліотеці пройшла година мужності і слави «Революція Гідності: горнило духу і патріотизму»

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

11:00 21.11.2018

Відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі»

Відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі»

6-13 листопада 2018 року в м. Черкаси на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» відбулась обласна виставка «Мистецтво оригамі». У виставці взяли участь вихованці Тальнівського Будинку дітей та юнацтва: гурток «Виготовлення сувенірів», «Початкового технічного моделювання» (керівник Любов Нишпора) та «Паперопластика» (керівник Людмила Іванова). Було представлено 8 робіт у різних техніках виконання. За підсумками журі переможцями стали вихованці гуртка «Виготовлення сувенірів» та «Початкового технічного моделювання» (керівник Любов Нишпора): • Москаленко Маргарита за роботу «Осінь у лісі» (техніка виконання гофрування) – ІІ місце. • Білоус Олеся за роботу «Лісові дзвіночки» (техніка виконання сувеніри на основі оригамі) – ІІ місце Вітаємо наших переможців!

10:36 21.11.2018

На базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів

На базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів

15 листопада 2018 року на базі ДНЗ №4 «Світлячок» відбулося засідання творчої групи вихователів з вирішення проблеми «Забезпечення сучасних підходів до організації дитячої життєдіяльності у закладах дошкільної освіти».  Керівник творчої групи, вихователь-методист ДНЗ №4 «Світлячок» Мартинюк Надія Анатоліївна, розпочала засідання із обговорення проблеми про потребу суспільства у ІТ-фахівцях, програмістах, інженерах та можливість їх підготовки уже з дошкільного віку. Зокрема, через поєднання науки, техніки та мистецтва на інтегрованих заняттях з пріоритетним напрямком конструктивної діяльності. Учасники засідання познайомились із умовами, створеними педагогами (за активної підтримки батьків), для формування конструкторських навиків у вихованців ДНЗ «Світлячок». Особливо зацікавив педагогів сучасний конструктор блістер та Thorn Ball clusters.  Потім керівник творчої групи познайомила учасників із програмою «Пізнавальне конструювання», головним завданням якої є формування культури інженерного мислення у дошкільників, а матеріал для реалізації цього завдання – LEGO – Duplo.  Домашнім завданням учасникам було приготувати конспект заняття з конструювання для своєї вікової групи. Вихователі, разом із керівником, проаналізували свої напрацювання через інтерактивну вправу «Будуємо млин». За допомогою даної моделі учасники засідання визначили «з чого складається фундамент», тобто умови для проведення конструктивної діяльності; «надбудова» – методи та прийоми роботи з вихованцями; «вітрила» – своє власне ставлення до даної проблеми. Для успішної реалізації завдань конструювання у інтегрованому освітньому процесі з дітьми дошкільного віку учасники творчої групи виготовили «талісмани-нагадувачі», які вони використають як рекомендації колегам у своїх дитячих садках.  Закінчилося засідання вправою-рефлексією, під час якої педагоги поділилися своїми враженнями, висловили свої думки щодо практичної користі від участі у засіданні.

17:04 19.11.2018

Конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін»

Конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін»

16 листопада в Тальнівському МЦКД відбувся конкурс національно-патріотичної пісні «Калиновий дзвін», учасниками якого є солісти та колективи закладів загальної середньої та позашкільної освіти.  Журі конкурсу у складі: Валентини Нерубайської - головного спеціаліста з питань освіти відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, Тетяни Безпалої - директора Тальнівської дитячої музичної школи, Людмили Харченко – музичного керівника в ДНЗ №7 «Струмочок», відмітили яскраві вокальні таланти.  Найбільше було представлено шанувальників пісні, які виступали із сольними номерами, однак не бракувало й вокальних колективів. Варто зауважити, що більшість конкурсантів є вихованцями Тальнівського Будинку дітей та юнацтва. У конкурсній номінації «солісти» представлені були такі категорії: «юніори» (вікова категорія 6-7 років), вікова категорія 8-9 років, вікова категорія 10-12 років, вікова категорія 13-15 років, вікова категорія 16-17 років. А у конкурсній номінації «колективи» було представлені такі категорії: «молодша група» (7 до 10 років), «середня група» (11-13 років), старша група (14-17 років). Загалом перед журі стояло завдання з майже 28-ми номерів вибрати кращі. Слід зазначити, завдання не з простих. Адже кожен виконавець – це унікальний голос, тривала робота над виконавською майстерністю та образом. Головними критеріями оцінки були: професійний рівень виконаного твору, творча індивідуальність, сценічна культура, реалізація художнього задуму, естетика зовнішнього вигляду та вдалий підбір свого репертуару. Гран-прі в конкурсі отримали: Кулик Ольга, Сапіга Валерія, Кривонос Марія, Діана Погосян та тріо «Фолк». Звісно ятрили душу пісні, де кожен рядок – то любов до рідної землі, сльози матерів з благанням зберегти життя синам-захисникам України, віра й надія на краще майбутнє. Відомі хіти українських виконавців, що стали символом нашої епохи, глядачі в залі співали разом із конкурсантами.  Щира вдячність організаторам свята та вітання усім переможцям та учасникам конкурсу. Бажаємо завжди нести вогник української пісні у своїх душах.

12:57 19.11.2018

Відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я»

Відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» у номінації «Основи здоров’я»

Сучасна освіта вимагає від педагога Нової української школи креативного, інноваційного підходу до навчання підростаючого покоління, впровадження передових освітніх технологій, постійного пошуку на творчому шляху самовдосконалення. Проведення І (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» відбулось 15 листопада 2018 року на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у номінації «Основи здоров’я» стало підтвердженням професійної майстерності кращих представників педагогічної спільноти. Свою педагогічну майстерність, професійні уміння і творчі здобутки на зональному турі конкурсу у номінації «Основи здоров’я» представляли 4 педагоги із закладів загальної середньої освіти Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади, Жашківської територіальної громади та Маньківського району. Тальнівську міську об’єднану територіальну громаду представляла Козяр-Кмітевич Ірина Анатоліївна, учитель основ здоров’я Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 Тальнівської міської ради. У ході конкурсу педагоги щедро ділилися із колегами своїми педагогічними здобутками, демонстрували нові педагогічні ідеї, широкий спектр методів, форм, засобів, педагогічних прийомів, що дозволили розкрити їх неповторність і педагогічний талант під час проведення практичної роботи. Даний конкурс відкрив для вчителів нові можливості та великі перспективи, став ще однією сходинкою до вершини професійної майстерності, відкрив багато нових граней їх педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження. За рішенням журі конкурсу Козяр-Кмітевич Ірина Анатоліївна, учитель основ здоров’я Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 посіла почесне ІІ місце. Від імені Тальнівської міської ради, відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради та всієї педагогічної спільноти громади щиро вітаємо Козяр-Кмітевич Ірину Анатоліївну з високими здобутками в конкурсі! Зичимо міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді. Нехай кожен день приносить Вам радість і задоволення від зробленого, а ваші щирість і талант знаходять відгук у серцях ваших вихованців.

12:52 19.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора