Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Створена Тальнівська молодіжна рада

Створена Тальнівська молодіжна рада

З метою активізації участі молоді у житті громади, набуття ними навичок активної соціальної дії, міський голова Олексій Юрченко ініціював створення на місцевому рівні Тальнівської молодіжної ради. Процес успішної реалізації такої форми громадянського виховання молоді передбачає об’єднання спільних зусиль учнів, вчителів-наставників, шкільної адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадськості, спрямованих на вирішення конкретних питань життя громади. Варто зауважити, що вже двічі відбувалось засідання новоствореної ради, членами якої є молодь, спеціалісти в сфері освіти та культури Тальнівської громади. Як зазвичай на перших засіданнях обговорювалась майбутня діяльність, принципи, мета та основні завдання Молодіжної ради. Також було обрано голову ради, якою стала Юлія Алексійчук та заступника - Олену Кучеренко. Нині ж вже є сформований майбутній план заходів на 2019 рік і в планах цієї активної молоді організація цікавого проекту ще до Нового року.

08:27 08.11.2018

Осінні  барви  Будинку  дітей  та юнацтва.

Осінні  барви  Будинку  дітей  та юнацтва.

Для вихованців  Будинку дітей та юнацтва  осінні канікули – це  тиждень цікавих зустрічей, нових вражень. У кожному кабінеті на гуртках панувала своя  особлива  атмосфера. Вихованці гуртків «Веселі  каруселі»  та «Дивосвіт»  (керівник Віслобокова В.І.) фантазували над картинами  з фарбованої манки. А ще відкрили фітобар «Материнка», в якому пригощали цілющим  чаєм та  провели конкурс на кращого  знавця  лікарських рослин. Вихованці зразкової студії «Берегиня» (керівник Маляренко Н.В.) познайомили всіх присутніх із звичаями та традиціями  осінньої  ярмарки.    У вокальній студії  «Лелечата» постійно звучала   музика.  Це юні  співаки готувалися  до конкурсу національно-патріотичної пісні  «Калиновий  дзвін».  А найбільшим  позитивом  була, звичайно,  дискотека,  де можна було показати свої танцювальні здібності. Особливим для  наших гуртківців стало  свято «Осінні   барви».  В цікавих іграх, захоплюючих конкурсах  та  розвагах наші вихованці  разом із їхніми батьками отримали багато позитивних емоцій.

11:49 06.11.2018

Барвиста осінь для дошкільнят

Барвиста осінь для дошкільнят

Свято осені в дитячому садку – це завжди феєрична, сповнена яскравих барв,  емоцій і дивовижних персонажів казка. І ось в таку казку запросили вихованців ДНЗ № 6 « Золотий ключик» вихователі та музичний керівник. У святковій залі панувала особлива атмосфера тепла та затишку. Ігри, запальні танці та веселі дитячі пісеньки про осінь зробили чарівні дійства незабутніми, як для його маленьких талановитих акторів, так і для їхніх рідних.

11:48 06.11.2018

Відбулись громадські слухання

Відбулись громадські слухання

5 листопада 2018 року в великому демонстраційному залі міського центру культури та дозвілля відбулись громадські слухання з питання обговорення проекту рішення Тальнівської міської ради «Про затвердження регламенту Міськрайонного центру надання адміністративних послуг апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету». На якому були присутні міський голова та представники Тальнівської міської ради, Тальнівської районної державної адміністрації та Громадської ради. Олег Сноз, завідувач сектору економічного розвитку та інвестицій апарату управління Тальнівської міської ради та її виконавчого комітету, розпочав свій виступ із роз’яснення поняття Регламенту міськрайонного ЦНАП, який визначає порядок організації роботи ЦНАП, порядок дій адміністраторів та їх взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг. Так, як планується створення саме об’єднаного міськрайонного ЦНАП, то здебільшого звучали питання про майбутню функціональність, переліку послуг, що будуть надаватись спільно та кадрові питання. «В питанні діяльності ЦНАП ми в першу чергу думаємо про людей та зручність для них» – прокоментував міський голова Олексій Юрченко. Важливим аспектом є питання щодо приміщення центру, адже в планах є оренда приміщення в будівлі, де нині знаходиться Управління Пенсійного фонду. На даному етапі сесією міської ради було виділено кошти на ремонтні роботи даного приміщення. Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка надав пропозицію щодо передбачення написання про можливість створення віддаленого робочого місця адміністратора ЦНАП, яку взяли до уваги. Варто зазначити, що, незважаючи на висвітлення в засобах масової інформації, кількість жителів, які зацікавлені громадськими питаннями, залишається незначна.

16:56 05.11.2018

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

З 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек, починаючи з 2014 року, започатковано щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. Цього року Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» та був присвячений 100-річчю від Дня народження В.О. Сухомлинського. Під час Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у Тальнівському НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія» пройшли різноманітні заходи: виставка «Василь Сухомлинський – великий педагог, великий Добротворець», бібліотечні читання, флешмоб «Читаємо Сухомлинського», науково-практична конференція «В.О.Сухомлинський – педагог-гуманіст, вчений зі світовим ім’ям», сторісек по оповіданню В.Сухомлинського «Соромно перед соловейком», свято «Стежинами добра і любові», бібліотечні уроки «Творимо добро», літературні подорожі «Казковий світ Василя Сухомлинського», бесіди за листами В.Сухомлинського «Сухомлинський про кохання як вічну красу» та ін.. Особливо гострою в сучасному світі є проблема творчого розвитку особистості. В.О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини. Шкільна бібліотека є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. В нашій бібліотеці створено комфортні умови для інтелектуального спілкування учнів та поповненню їхнього інформаційного багажу, надано творчий простір для проведення дозвілля. Для творчої самореалізації дитини, розвитку її здібностей в бібліотеці створено релакс зону «Мрій і твори». Під час місячника було проведено різноманітні конкурси творчої майстерності, конкурс малюнків «Малюємо казку»; виставка малюнків «Мальовничий дивограй». Разом з вчителем трудового навчання Коваленко В.О. проведено творчу майстерню «Сувеніри всасними руками». Завершився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек заходом «Тернистий шлях до мрії». Разом з працівниками шкільної бібліотеки та вчителем української мови та літератури Нерубайською Л.А. учні 5-А гімназії підготували та провели захід присвячений великому педагогу Василю Сухомлинському. Старшокласники дізнались про важке і тернисте життя педагога, його заповідну мрію та шлях до неї, велику любов Василя Олександровича до дітей та його заповідь своїм учням : «У праці честь і добре ім’я людини. Будь майстром, поетом, художником у справі, яку ти любиш. Немає такої професії, в якій людина не змогла б піднятися на вершину майстерності». Створення умов для розвитку творчої, всебічно розвиненої особистості, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги – головна мета діяльності бібліотеки. Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек сприяє реалізації основних пріоритетів Нової української школи, допомагає формувати покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя.

16:46 05.11.2018

Привітали з Днем народження Почесну громадянку міста Тальне

Привітали з Днем народження Почесну громадянку міста Тальне

В.о. старости села Здобуток Остап Капець та школярі привітали з Днем народження Почесну громадянку міста Тальне – Тетяну Гаврилову. Та побажали їй довгих років життя та здоров'я.  За душевною бесідою згадали її роки трудової діяльності в селі Здобуток. Час з цією розумною, доброю людиною пройшов непомітно. Щиро вдячні за її щиру посмішку та добрі слова.  Примітка: Тетяна Гаврилова народилася 3 листопада 1925 року. У 1941 році закінчила восьмирічну школу. З 1943 по 1946 навчалася в Рильському сільськогосподарському технікумі, який закінчила з відзнакою. З листопада 1946 року по березень 1951 року за направленням Київського цукробурякотресту працювала агрономом-ентомологом Березівського цукрокомбінату Буцького району Київської області. У 1951 році переведена на роботу на Тальнівський цукрокомбінат, де працювала до 1969 року спочатку агрономом-рільником, а потім головним агрономом. З 1969 по 1974 р.р. навчалася на заочному відділенні Уманського сільськогосподарського інституту. У березні 1969 року обрана головою колгоспу «Здобуток Жовтня» Тальнівського району Черкаської області, де працювала до виходу на пенсію в 1988 році.

16:44 05.11.2018

Слово про вчителя

Слово про вчителя

У Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3 відбулися педагогічні читання, присвячені 100-річчю від Дня народження Василя Сухомлинського.  Бібліотекар школи, Наталія Коваль, підготувала книжкову виставку до ювілею. Також було переглянуто фільм про видатного Педагога, заслухано повідомлення директора школи Валерія Качана, учителя математики Оксани Потапової, учителя початкових класів Лідії Дозорець, учителя української мови та літератури Ельвіни Світличної, заступника директора з навчально-виховної роботи Алли Мельник. Відзначалося, що ідеї Василя Сухомлинського стають особливо актуальними в умовах Нової української школи, і їх повинен впроваджувати кожен сучасний педагог.

08:47 05.11.2018

«Батьківська субота» в Тальнівському економіко-математичному ліцею

«Батьківська субота» в Тальнівському економіко-математичному ліцею

Напередодні осінніх канікул у Тальнівському економіко-математичному ліцею вже за доброю давньою традицією пройшла «Батьківська субота». Восьмикласники разом із батьками весело пограли у  гру «Хто зверху», дев'ятикласники навчилися робити ляльку-мотанку та виконали тренінгову вправу «Плітки». Десятий клас прослухав цікаві лайфхаки з фінансової грамотності та позмагався з батьками у грі «Сто до одного». А одинадцятикласники пішли далі - вони самі сходили на роботу до декого з батьків на Тальнівський КХП і мали змогу побувати на чудовій та пізнавальній екскурсії

14:39 01.11.2018

Психолого-педагогічний консиліум в Тальнівській ЗОШ I-III ст. № 2

Психолого-педагогічний консиліум в Тальнівській ЗОШ I-III ст. № 2

В Тальнівській ЗОШ I-III ст. № 2 відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації п'ятикласників до нових умов навчання. В середній школі радикально змінюються умови навчання: діти переходять від одного основного вчителя до системи “куратор – вчителі-предметники ”. Такий перехід співпадає з закінченням дитинства та переходом до підліткового віку. Психологічні та психофізичні дослідження свідчать, що на початку навчання в 5 класі школярі переживають період адаптації до нових умов навчання порівняно з тим, який був характерним для початку навчання в 1 класі.  Правильно організована робота над цією проблемою – запорука успішного навчання дітей в школі. Тому традиційно в школі стали проходити психолого-педагогічні консиліуми з адаптації п’ятикласників до навчання в середній ланці.

14:38 01.11.2018

Провели частковий поточний ремонт даху Тальнівського міського центру культури та дозвілля

Провели частковий поточний ремонт даху Тальнівського міського центру культури та дозвілля

Протягом жовтня місяця працівники ТОВ «Амур» в Тальнівському міському центрі культури та дозвілля провели частковий поточний ремонт даху. Варто зауважити, що вже кілька років в фойє МЦКД протікав дах і з кожним роком збільшувалась площа, яка б потребувала ремонту. На суму понад 100 тисяч гривень було проведено ряд робіт, під строгим керівництвом Сергія Некрилова, керівника ТОВ «Амур»: - улаштування покриття з профнастилу по каркасу козирка; - улаштування відливів; - навішування водостічних систем; - улаштування примикання до стіни кінотеатру із матеріалів, що наплавляються, із застосуванням газопламеневих пальників в два шари; - улаштування покрівель рулонних із матеріалів, що наплавляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар. Відділ культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради виносить щиру подяку міському голові та всьому депутатському корпусу за кошти, що були видалені на сесії міської ради.

11:44 01.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора