Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Матерів загиблих учасників АТО привітали з наступаючим Днем матері

Матерів загиблих учасників АТО привітали з наступаючим Днем матері

    Вже другий рік поспіль стає хорошою традицією для Тальнівської районнної спілки учасників та ветеранів АТО (представники: Данилюк Василь Миколайович  та Орищенко Артем Михайлович) та Служби надання соціальних послуг Тальнівської міської ради напередодні Дня Матері вітати матерів, чиї  сини загинули під час антитерористичної операції. Адже за кожним солдатом, кожним офіцером, кожним українським воїном стоїть водночас сильна і тендітна жінка - мати, яка його ростила. Вона його ростила, звичайно ж, не для війни, але зрозуміла його вибір, благословила, і оберігала його своїми молитвами, оберігала його своїм материнським серцем. Ми схиляємо голови перед мужністю матерів, котрі виховали героїчних синів та доньок України. І особливу шану і вдячність кожен із нас зобов’язаний віддати тим мамам, чиї голови покрили чорні хустки, хто  не дочекався додому своїх рідних.

18:53 11.05.2018

Привітали ветеранів Другої світової війни

Привітали ветеранів Другої світової війни

    Друга світова війна незагоєною раною людської пам’яті і досі нагадує про себе. Ця пам’ять буде жити доти, доки живі очевидці тих страшних подій: ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни, ті, кому випало стати свідками злодіянь нацизму та їх наслідків. Житиме вона і далі, адже ми не дозволимо стертись іменам захисників зі сторінок історії, обелісків, меморіальних плит.      9 травня, в день відзначення 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, делегація Тальнівської міської ради  в складі начальника відділу культури, туризму та з питань діяльності ЗМІ Альони Качур та юриста сектору з юридичних питань  Володимира Володіна відвідали ветеранів, які проживають на території Тальнівської ОТГ: Горбенка Миколу Івановича, Гоцика Дмитра Григоровича, Довжука Михайла Устимовича, Костенка Леонтія Єфремовича, Мацюка Івана Остаповича з м. Тальне та Скібіцького Бориса Полієвктовича з с. Здобуток.  В ході візиту від імені міського голови та всієї міської ради висловили вдячність ветеранам за те, що понад 70 років тому вибороли для нас свободу, що повернули віру у майбутнє, дали можливість жити і розвиватися нащадкам і побажали ще багато щедрих літ прожити у здоров’ї, благополуччі, увазі близьких та рідних.  

14:08 10.05.2018

В День пам’яті та примирення  містом пройшла смолоскипна хода

В День пам’яті та примирення містом пройшла смолоскипна хода

   В рамках відзначення Дня пам’яті та примирення 8 травня містом пройшла смолоскипна хода за участю учнів та вчителів ЗОШ №1-гімназії, ЗОШ №2, ЗОШ № 3, фізико-математичного ліцею, студентів будівельно-економічного коледжу, учасників АТО, представників трудових колективів, підприємств, організацій і установ, громадських організацій, молоді та громадськості міста. Хода пройшла центром міста до Пагорба Слави,  де відбувся тематичний мітинг. Учасники  заходу  вшанували хвилиною мовчання,  покладанням квітів та лампадок усіх жертв Другої  світової війни та пам'ять усіх українців, які полягли в минулому і в сьогоднішні дні в боротьбі за Українську державу.

14:01 10.05.2018

Правильно вибрати професію – це важливо

Правильно вибрати професію – це важливо

        Основним гаслом у профорієнтації сьогодення є «Правильно вибрати професію – це важливо». Вибір професії – чи не найголовніший чинник, який сьогодні вирішує майбутню долю кожної молодої людини, яка вступає у доросле життя. Тому професію треба обирати свідомо, обдумано, враховуючи свої інтереси, нахили, здібності, внутрішні переконання, стан здоров'я, потреби суспільства у кадрах. Професій багато, а вибрати треба одну – ту, яка до душі.

21:31 26.04.2018

У ДНЗ №6 «Золотий ключик» відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку

У ДНЗ №6 «Золотий ключик» відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку

      У дошкільному навчальному закладі №6 «Золотий ключик» відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку. Слухачам було запропоновано переглянути інтегроване  заняття з використанням  інноваційної технології «Сендплей».Сендплей — є унікальним способом спілкування із світом і самим собою, способом зняття внутрішнього напруження і відкриття нових шляхів розвитку. Сьогодні дуже популярним став метод  sandplay, що з англійської дослівно означає «пісочна гра». Власне, це той метод, завдяки якому дитина з піску і невеличких фігурок будує свій індивідуальний і неповторний світ у мініатюрі. Граючись, вона виражає на піску те, що спонтанно виникає в її свідомості. Ігри з піском дають дитині змогу відчути себе впевненою і вмілою: вона створює нове, не боїться ламати старе і щось змінювати. У пісочниці створено оптимальні умови для розвитку творчого потенціалу дитини, активізації її просторової уяви, образно-логічного мислення, тренування дрібної моторики рук. У процесі колективних ігор дитина усвідомлює морально-етичні норми, у неї формується гармонійний образ світу. Вихователь Лисиця Владислава Олександрівна створила у дітей позитивний настрій за допомогою застосування методів пісочної терапії. Дітиознайомилися з властивостями сухого піску, за допомогою тактильних відчуттів та уяви.

12:48 26.04.2018

Олімпійське лелеченя

Олімпійське лелеченя

   25 квітня на стадіоні «Співочого поля» з метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху серед дітей, залучення якомога більшої кількості учнів до занять спортом відбувся спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя». Програма змагань складалася з презентації команди та 12 рухливих естафет. У результаті напруженої боротьби:

16:04 25.04.2018

Люди полинової долі

Люди полинової долі

        Під такою назвою в центральній бібліотеці  23 квітня відбулась година пам’яті, присвячена  Міжнародному дню Чорнобиля.  На  захід  бібліотека запросила  учнів  та  ліквідаторів  аварії на ЧАЕС Станіслава Миколайовича Вовка та  поета Валентина Івановича Седеня.                                         

12:05 24.04.2018

Відбувся третій конкурс-фестиваль «Золота скрипка» ім. М.Ельмана

Відбувся третій конкурс-фестиваль «Золота скрипка» ім. М.Ельмана

     21 квітня 2018 року втретє відбувся конкурс-фестиваль «Золота скрипка» імені Михайла Ельмана, присвячений нашому землякові,  видатному скрипалю-віртуозу ХХ століття. В зв’язку з великою кількістю учасників конкурс відбувався одночасно в Тальнівській дитячій музичній школі та в міському Центрі культури та дозвілля.

15:40 23.04.2018

Вітаємо переможців чемпіонату області з волейболу

Вітаємо переможців чемпіонату області з волейболу

      21 квітня у спортивному залі Тальнівського НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія» відбувся відкритий чемпіонат Черкаської області з волейболу серед команд дівчат 2002-2003 р.н. Змагання обслуговували команда суддів у складі: Балинець С.В, Вовка С.Є., Кваші П.П., секретар Рак Ю.С. Напруженими, емоційними і цікавими виявились змагання. У результаті проведених ігор перемогла команда ДВК «Вікторія» м.Канева, ІІ місце виборола команда Тальнівської ДЮСШ, тренер-викладач Забермах В.Ф., ІІІ місце – команда Тальнівської ДЮСШ, тренер-викладач Медведенко О.В.  Переможців змагань нагороджено  грамотами та медалями управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації.

10:50 23.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора