Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Патріотична година «Сповідь солдатських сердець»

Патріотична година «Сповідь солдатських сердець»

В центральній бібліотеці діяли книжкові експозиції « Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» та «Незборимі ми допоки в України є такі сини», які присвячені Дню Українського козацтва та Дню захисника України і за допомогою яких відвідувачі мали змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також ознайомитись з героями сьогодення – які нині боронять державу. 11 жовтня в читальному залі пройшла патріотична година «Сповідь солдатських сердець». Перед учнівською молоддю виступили ветерани АТО: Василь Данилюк, Андрій Цибулько, Артем Орищенко, Павло Кваша, В’ячеслав Лизогуб, отець Михайло Василюк. Із Днем захисника України від районної організації блоку Петра Порошенка «Солідарність» присутніх привітав Володимир Синьогуб. Учасники заходу схилили голови перед пам’яттю полеглих на Сході України тальнівчан та поклали квіти до меморіальних дошок Героїв.

12:10 17.10.2018

Покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні

Покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні

Сьогодні, до Дня захисника України, апарат міської ради поклав квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні, щоб згадати і вшанувати тих, хто загинув за Україну, тих, хто віддав те, що є найдорожчим в кожної людини - своє життя заради своєї країни, заради нашого з вами майбутнього.

11:45 12.10.2018

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету 

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету 

11 жовтня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. Було заслухано та обговорено 30 питань порядку денного, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади. Членами виконавчого комітету було розглянуто та затверджено нові економічно обґрунтовані тарифи ПрАТ «Тальнівське АТП 171737» (розміри тарифів даного підприємств попередньо розглядались та обговорювались на громадському слуханню та були доведені до відома громадян через засоби масової інформації).  За результатами розгляду звернень фізичних осіб щодо надання дозволу на видалення зелених насаджень на території міста та наданих актів обстежень зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконавчим комітетом прийнято відповідне рішення. Було прийняте рішення про виділення коштів для нагородження переможців у Спартакіаді серед учнів закладів загальної середньої освіти та колективу дитячо-юнацької спортивної школи Тальнівської міської ради. Також було затверджено робочу проектну документацію з врахуванням позитивних висновків експертного звіту на «Будівництво гілки системи водопостачання від свердловини № 75 до приймального резервуара Тальнівського водоканалу в адміністративних межах села Здобуток Тальнівської ОТГ». Традиційно були прийняті рішення, якими надано одноразову матеріальну допомогу жителям Тальнівської об’єднаної територіальної громади.  Крім того, членами виконкому також було вислухано звіт про роботу КП «Ритуал».

08:39 12.10.2018

«Серце віддаю дітям»

«Серце віддаю дітям»

Захід для учнів 4-Б класу присвячений ювілею В.О. Сухомлинського «Серце віддаю дітям» (класний керівник Сидоренко Т.Б.) провели в Тальнівській ЗОШ I-III ст. № 2. Знати своє покликання – це джерело щастя. Щастя для В.Сухомлинського – це жити і невтомно працювати для дітей, заради дітей і з дітьми. Недарма його найвідоміша праця - «Серце віддаю дітям». Коли ж запитували Сухомлинського, що найголовніше в його житті, він відповідав: «Любов до дітей». Щира любов до дітей і справжня педагогічна культура вважав педагог нерозривні. У творах для дітей автор намагався сіяти в душі зерна добра, людяності, вчив жити по-правді.  Ось, які поради, настанови залишив Василь Сухомлинський для підростаючого покоління:  - У тебе будуть діти, пам’ятай: від того, як маленька дитина ставиться до птахів, квітів, дерев, залежить її ставлення до людей («Серце віддаю дітям»). - Пам’ятай, що у кожного народу є своя святиня – герої, які віддали життя за щастя людства («Листи до сина»).  - Без будь-кого з нас Батьківщина зможе обійтися, але будь - хто з нас без батьківщини - ніщо.  - Пам’ятай, що Батьківщина – це твоя колиска, твій дім, джерело твого щастя.  - Шануй і поважай матір і батька свого, які своєю працею і піклуванням несуть тобі радість.  - Пам’ятай, що вони також мають право на радість.  - Де б ти не був, не забувай про рідну домівку. Завжди пам’ятай про неї.  - Бути добрими дітьми для своїх батьків означає приносити родину тільки мир і спокій, радість і щастя. - Не приносьте батькам тривоги, горя, прикрості, ганьби! - Турбота про мир і спокій в родині, про радість і щастя батьків повинна стати головним бажанням вашого життя.

08:37 12.10.2018

Відбулася науково-практична конференція «Василь Олександрович Сухомлинський – український педагог, публіцист, письменник, новатор» до

Відбулася науково-практична конференція «Василь Олександрович Сухомлинський – український педагог, публіцист, письменник, новатор» до

У Тальнівському НВК відбулася науково-практична конференція «Василь Олександрович Сухомлинський – український педагог, публіцист, письменник, новатор» до 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського.  Під час конференція були розглянуті такі питання: - «Василь Сухомлинський і його педагогічна спадщина як соціально-педагогічне явище» - доповідач Васільєва Л.В.;  - «Василь Сухомлинський про рідне слово і робота над ним» - доповідач Нерубайська Л.А.;  - «Світ дитинства у творах Василя Сухомлинського» - доповідач Приятельчук С.Г.;  - «Виховання учнів початкових класів – важлива складова цілісної системи виховання загальнолюдських цінностей» - доповідач Мизюк Н.П.;  - «Батьківська педагогіка В.О.Сухомлинського» - доповідач Коваленко Г.В.; - «Екологічне виховання школярів у педагогічній спадщині В.О.Сухомлинського» - доповідач Рак Ю.С.; - «Сто порад учителеві від В.О.Сухомлинського» - доповідач Баришева М.І.. Неоціненна спадщина видатного педагога була і залишається джерелом ідей для навчання та виховання сучасних учнів. «Завдання педагога полягає в тому, щоб підвести дітей до дверей життя, дати ключ і навчити учня користуватися цим інструментом». Ці слова Великого педагога-новатора особливо актуальні сьогодні, коли відбувається становлення Нової української школи.

08:34 12.10.2018

Відбулись громадські обговорення

Відбулись громадські обговорення

10 жовтня в великому демонстраційному залі МЦКД відбулись громадські обговорення щодо проекту рішення про розгляд тарифу на пасажирські перевезення ПрАТ «Тальнівське АТП 17137» пасажирів на міських маршрутах загального користування в м. Тальне. Згідно з представленими розрахунками потрібно підняти вартість проїзду з 5 грн. до 7 грн. За словами керівника Віталія Накопюка без підняття тарифів просто не можливе подальше функціонування підприємства. Одним із можливих вирішень проблем є повністю закриття підприємства або як варіант залишити лишень один маршрут по місту. Варто зауважити, що підняття тарифу значною мірою спричинене підняттям цін на паливо, збільшенням заробітною плати та вартості запчастин та інших матеріалів. Незважаючи на висвітлення в засобах масової інформації, на обговоренні було мало присутніх жителів міста. Шкода, що таке важливе питання не є цікавим для громадськості.

08:33 12.10.2018

Свято у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3

Свято у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3

З нагоди Дня працівника освіти, у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №3 відбулося урочисте свято, де звучали слова вдячності та побажання. Кожен клас підготував виставку квітів для педагогів.

11:55 05.10.2018

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради

Відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради

4 жовтня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. На порядку денному було винесено два питання, які одноголосно були затверджені: заходи по підготовці підприємств ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та про початок опалювального сезону 2018 – 2019 років, де Тальнівському управлінню по експлуатації газового господарства – філія публічного акціонерного товариства «По газопостачанню та газифікації «ЧЕРКАСИГАЗ», підприємствам та організаціям м. Тальне, с. Здобуток, с. Соколівочка, с. Гордашівка, що мають на балансі відомчі котельні, розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років та подавати тепло з урахуванням середньодобової температури зовнішнього повітря. Загальноосвітнім та дошкільним навчальним закладам, іншим закладам освіти розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років з 15 жовтня 2018 року. Лікарням, поліклінікам, а також закладам культури розпочати опалювальний сезон 2018 –2019 років з 15 жовтня 2018 року за письмовим зверненням керівника бюджетної установи. З метою удосконалення обліку природного газу та недопущення його втрат, у зв’язку з використанням побутових плит для опалення встановити опалювальний сезон для споживачів, що користуються індивідуальним газовим опаленням, з 00 годин 15 жовтня 2018 року до 15 квітня 2019 року.

08:51 05.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора