Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Виховний захід «Діти хочуть миру»

Виховний захід «Діти хочуть миру»

Всесвітньому дню миру приурочено загальношкільний виховний захід «Діти хочуть миру» у Тальнівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 3. Підготували його разом з учнями Потапова О.О., учитель математики, фізики, інформатики та Лобунець І.В., учитель мистецтва. Головні думки, які звучали з дитячих уст - це гордість за Україну та бажання жити у мирі. Кульмінаційним став момент, коли присутні взялися за руки, у кожного був голуб миру, і, утворивши коло, виконали танок миру. Після цього всі голуби «злетілися» докупи, символізуючи єдність та стремління жити у злагоді та мирі.

09:56 26.09.2018

Тальнівський музей історії привітав свого 4-тисячного відвідувача – нею стала Гаюн Тамара Іванівна. У подарунок вона отримала чашку із символікою музею.

Тальнівський музей історії привітав свого 4-тисячного відвідувача – нею стала Гаюн Тамара Іванівна. У подарунок вона отримала чашку із символікою музею.

Тальнівський музей історії привітав свого 4-тисячного відвідувача – нею стала Гаюн Тамара Іванівна. У подарунок вона отримала чашку із символікою музею.

16:07 25.09.2018

Діти воїнів АТО побували на відпочинку в Карпатах

Діти воїнів АТО побували на відпочинку в Карпатах

З 18 по 23 вересня 23 дітей воїнів АТО відпочивали в Карпатах. Організатором поїздки виступила ГО «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО» при підтримці Тальнівської міської ради та волонтера Шандиби Петра Михайловича.

16:04 25.09.2018

Засідання жіночого клубу «Розрада»

Засідання жіночого клубу «Розрада»

20 вересня відбулося виїзне засідання жіночого клубу «Розрада». Членів клубу запросив на екскурсію до мисливського замку графа Шувалова громадський активіст Роман Шевченко. Справжній патріот рідного краю, знавець історії замку Роман Михайлович своєю розповіддю та конкретними справами по відродженню перлини Тального водночас і зачарував, і здивував, і спонукав до читання книг.

16:02 25.09.2018

Патріотичний флешмоб до Дня миру

Патріотичний флешмоб до Дня миру

День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру. Цей день змушує кожного з нас задуматись, який хиткий наш світ, а значить потрібно його берегти. 21 вересня працівники бібліотеки ініціювали проведення патріотичного флешмобу до Дня миру біля Монумента Небесної Сотні. До цієї акції долучились ветерани АТО та небайдужі тальнівчани.

15:58 25.09.2018

День партизанської слави

День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога в роки Другої світової війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від фашистських загарбників. В центральній бібліотеці до цього славетного дня діяла книжкова виставка «Велич подвигу народного», а 21 вересня для читачів проведена інформаційна бесіда «Партизанськими шляхами рідного краю».

15:57 25.09.2018

Свято Дня знань дошкільних навчальних закладах міста

Свято Дня знань дошкільних навчальних закладах міста

14 вересня в великому демонстраційному залі МЦКД відбулося свято Дня знань дошкільних навчальних закладах міста.  Перед малечою розгорнулося святкове дійство, героями якого були: Буратіно, Аліса, Баба Яга, Попелюшка та Паж. Артисти веселили дітей, загадували загадки, танцювали та всіляко заохочували малечу до діалогу. У заході взяли участь вихователі та вихованці ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №1 «Ромашка», ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №2 «Берізка», ДНЗ №3 «Сонечко», ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №4 «Світлячок», ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №6 «Золотий ключик», ДНЗ №7 «Струмочок», ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу №8 «Казка».  Начальник відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Раїса Карман привітала малечу з святом та вручила солодкі подарунки. Свято викликало позитивні емоції у всіх присутніх. Від імені Тальнівської міської ради зичимо усім здоров’я, натхнення, терпіння, адже для когось цей навчальний рік буде початком дошкільного дитинства, а для когось – стартом перед навчанням у школі.

08:28 17.09.2018

Я народився українцем!

Я народився українцем!

Під такою назвою 13 вересня в центральній бібліотеці відбулося засідання молодіжного клубу «Гармонія», на яке запросили Романа Шевченка - відомого на Тальнівщині громадського активіста, учасника Революції Гідності, волонтера та барда.  Під час Революції Гідності Роман Шевченко був на столичному Майдані, де захищав бажання українців стати європейською країною. А тоді почалася війна… У перших рядах серед тальнівських волонтерів був і Роман Шевченко, який до цієї пори власним транспортом доставляє вантажі на Схід України. І весь час його вірною супутницею є гітара. Бо бійцям потрібна моральна та духовна підтримка.  Роман Шевченко особистість багатогранна. Він є активним членом громадської організації «Зелений Світ». Ініціатор реставрації палацу Шувалових та паркової зони. Автор конструкції та один із виконавців виготовлення містка через річку біля палацу Шувалових.  Роман Шевченко відомий як бард не тільки в Тальному, а й далеко за його межами. Бере участь у всіх загальноміських заходах. Його творчість відзначається патріотизмом, ліризмом, торкається струн душі, а пісні в неповторному авторському виконанні нікого не лишають байдужим.  Спілкуючись з учнями Тальнівської школи №2 , Роман Михайлович розповів про поїздки на Схід України, про виступи перед захисниками, про свою громадську роботу по відродженню перлини Тального – палацу графа Шувалова та паркової зони. І звичайно звучала бардівська пісня.  Ведуча заходу завідувач відділом обслуговування Ніна Токар, директор бібліотеки Оксана Кобко подякували Романові Михайловичу за волонтерство, творчість, патріотизм, небайдужість, любов до України та рідної Тальнівщини. А члени клубу «Гармонія» чекають на нову зустріч з Романом Шевченком у палаці графа Шувалова.

13:41 14.09.2018

«Секрет довголіття»

«Секрет довголіття»

В с.Соколівочка Тальнівської ОТГ відбулись заходи «Секрет довголіття» для дітей старших класів, де розповіли про важливість здорового способу життя. Організатором даного заходу виступила директор сільського будинку культури Олена Орел, завідувач сільської бібліотеки Валерія Хлівнюк та заступник по виховній роботі Соколівоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Мазур Марина. «Секрет довголіття - у правильному способі життя. Починайте думати про себе і про своє здоров'я. Адже здоров’я є тим чарівним ключем, який відчиняє двері до можливостей: прагнути і досягати, омріювати і здійснювати, розвивати себе, встановлювати орієнтири майбутнього.» - сказала Олена Орел. Під час заходу діти мали можливість переглянути різні відеоматеріали про шкідливі звички і їх вплив на організм в майбутньому, а також на столах був представлений наочний приклад здорової та шкідливої їжі.  Бережіть себе і свій організм. Набувайте хороших звичок, привчайте себе до активного і здорового способу життя.

13:40 14.09.2018

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

13 вересня 2018 року відбулося засідання виконавчого комітету Тальнівської міської ради. Було заслухано та обговорено 13 питань порядку денного, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади. На засіданні було прийнято рішення про виділення коштів для нагородження грошовою винагородою Гончаренко Марини Леонідівни з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту в 2018 р. Вона є неодноразовою чемпіонкою різних чемпіонатів та змагань. З 2010 року – член збірної Черкаської області по фітнесу, з 2011 року – член збірної України по фітнесу (на протязі 7 років виграє квоти-право на участь у міжнародних змаганнях) та виступає за місто Тальне.  Традиційно були прийняті рішення, якими надано одноразові матеріальні допомоги громадянам Тальнівської об’єднаної територіальної громади та рішення про дозвіл на видалення зелених насаджень.

13:39 14.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора