Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Новини

Дата: від до Скинути

Любов, що водить сонце і світила

Любов, що водить сонце і світила

Під такою назвою 14 лютого в центральній бібліотеці відбулося засідання молодіжного клубу «Гармонія», присвячене Дню всіх закоханих. В День Святого Валентина хочеться читати вірші про кохання, тож члени клубу (учні 10 класу Тальнівської школи №2, класний керівник Вікторія Ряба) декламували улюблену поезію, а ще змагались у любовній вікторині, конкурсі «Закохані пари» (на знання всесвітньо відомих пар – героїв літературних творів чи кінофільмів), розв’язували тести, пограли в гру «Українські слова з англійською любов’ю». А ще поділились секретами скільки хто надіслав і отримав валентинок та які одержав подарунки. Учні були активними, показали свої знання та ерудованість. Переможцями стали Сергій Сидорчук, Настя Рев'якіна, Альона Крижанівська, Ірина Ряба, Богдан Яровий, Максим Горошко, яких нагородили книгами місцевих авторів, блокнотами та ручками. Ведучі заходу директор Оксана Кобко та завідувач відділом обслуговування Ніна Токар підготували солодощі та цікаву книжкову виставку «Любові чарівні сторінки (твори світового письменства про вічні почуття)».

11:02 16.02.2019

Святковий захід з нагоди Дня Святого Валентина

Святковий захід з нагоди Дня Святого Валентина

14 лютого відбувся святковий захід з нагоди Дня Святого Валентина, який організували працівники Тальнівського міського центру культури та дозвілля. Святковий концерт-конкурс провели юні ведучі Вікторія Васильченко та Вадим Хмара. В конкурсі на найкращу «мелодійну пару» взяли участь такі пари: Василь та Альона Сапіги, Володимир та Алла Копійченки, Юрій Ноздровський та Тетяна Мельник, Віктор Городнюк та Олена Катернога, які продемонстрували свої вокальні таланти. Також подарували усім присутнім святковий настрій вокальні колективи: «Україночки» (керівник Альона Сапіга), вокальне тріо в складі Валерії Сапіги, Анни Резніченко, Світлани Яценко (керівник Альона Сапіга), ВІА «Ліра» та солісти Яна Полосухіна та Світлана Бабій. Хореографічні номери продемонстрували танцювальні колективи «Енергія» (керівник Ірина Присяжнюк), «Лавіта» (керівники Наталя та Анна Шевчуки) та чемпіонка України з фітнесу Марина Гончаренко. Колектив «Бузина» (керівник Альона Сапіга та Віктор Городнюк) в кінці заходу порадували всіх вокально-гумористичним номером «Цьом-цьомчик».  Переможців конкурсу вибирали завдяки кількості аплодисментів глядачів, врешті-решт перемогла «дружба» і кожна пара отримала сувеніри. «День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця. Концертна програма пройшла, як одна мить – я отримали масу позитивних емоцій та хорошого настрою.» - прокоментувала глядачка Людмила Федоренко.

10:45 16.02.2019

У Тальнівській громаді вшанували пам'ять воїнів-афганців

У Тальнівській громаді вшанували пам'ять воїнів-афганців

До 30 річниці виведення військ із Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді відбувся мітинг-реквієм та урочистий концерт. Віддати шану і вклонитися полеглим землякам на мітинг прийшли представники влади міста та району, громадських організацій, учасники бойових дій в Республіці Афганістан, їхні родини, жителі та гості міста. Під час скорботної церемонії присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання й поклали квіти та вінки до пам’ятника воїнам-афганцям.  Голова Тальнівської міськрайонної організації української спілки ветеранів Афганістану Олексій Неділько подякував всім присутнім, хто прийшов згадати цей день, тих, хто залишився на війні, не побачивши в своєму житті рідної домівки, мами, тих, хто у 80-их роках повертався з Афганістану на Україну із скаліченими та пораненими долями. Також Олексій Неділько вручив воїнам-інтернаціоналістам нагороди під час мітингу. «Багато воїнів-інтернаціоналістів зараз віддають своє життя та проливають кров на сході нашої держави. Ми також повинні їх вшановувати, дякувати та молитися. Шановні воїни-афганці, в цей день я хочу побажати Вам та Вашим родинам достатку, миру та щастя. Слава Україні!» – сказав міський голова Олексій Юрченко.  У своєму виступі міський голова також зазначив, що в цій війні загинуло тисячі наших співвітчизників, сотні повернулись скалічені морально та фізично. На урочистому концерті, який відбувся після мітингу, Олексій Неділько вручив понад десятка медалей воїнам-афганцям. Тематичні вокальні номери подарували глядачам гурт ВІА «Ліра» та Віктор Городнюк, який разом із Альоною Сапігою були ведучими заходу. Також для воїнів-інтернаціоналістів виступали танцювальні колективи «Енергія» (керівник Ірина Присяжнюк) та «Лавіта» (керівники Наталя та Анна Шевчуки).

17:00 15.02.2019

Шановні воїни - інтернаціоналісти, ветерани війни в Афганістані!

Шановні воїни - інтернаціоналісти, ветерани війни в Афганістані!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день далекого 1989 року радянські війська були виведені з території Афганістану. До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишалися жорстокі будні десятирічної війни, а попереду - адаптація до мирного життя.

08:40 15.02.2019

У Тальнівському музеї історії відкрили виставку  «Весільна сукня»

У Тальнівському музеї історії відкрили виставку «Весільна сукня»

В Тальнівському музеї історії у День Святого Валентина відкрили виставку весільних аксесуарів різних часів – «Весільна сукня» «На виставці представлено весільні сукні та аксесуари ХІХ – початку ХХІ століть. Головна увага зосереджена саме на жіночому весільному образі. На виставці можна побачити весільні фото різних часів. Відібрані експонати для виставки – предмети не лише з фондів, а й принесені «друзями» музею», - зазначила директор музею Світлана Проценко. На захід були запрошені колективи Тальнівського міського центру культури та дозвілля та районного Будинку культури, які співали традиційних весільних пісень, що тим самим підкреслили весільну атмосферу заходу. Всі присутні, яких було чимало, радо підспівували колективам та слухали працівників музею, які розповіли про весільні обряди, характерні особливості весільних суконь та аксесуарів різних років. Варто зазначити, що однією з несподіванок стало привітання 5 000-го відвідувача музею, якою стала Руслана Заярна. Вже за доброю традицією Світлана Проценко привітала ювілейного відвідувача сувеніром із символікою музею. В кінці заходу всіх присутніх пригощали короваєм – невід'ємним атрибутом традиційного українського весілля. Виставка триватиме протягом місяця, тому поспішайте.

08:40 15.02.2019

Афганістан – пам'ять і вічний смуток

Афганістан – пам'ять і вічний смуток

15 лютого 2019 року минає 30 років з Дня виведення військ з Афганістану.  До цієї дати  центральна бібліотека організувала книжкову виставку «Крізь пекло афганської війни», а 12 лютого провела патріотичну годину «Афганістан – пам'ять і вічний смуток».

14:29 13.02.2019

Космічні фантазії

Космічні фантазії

Щороку вихованці  студій та гуртків Будинку дітей та юнацтва беруть участь  у Всеукраїнському гуманітарному  конкурсі  «Космічні фантазії».  Вихованці  гуртків дивують фантазією, яка  відображається у їх роботах у різних номінаціях: образотворче мистецтво (живопис, графіка, аплікація), декоративно-ужиткове мистецтво (вишивка, м’яка іграшка, настільна гра), література (поезія).

11:34 13.02.2019

Кожна дитина талановита

Кожна дитина талановита

У Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. №3 з 21 січня по 1 лютого пройшла декада початкових класів. В ході якої відбулися різноманітні заходи. Школярі розгадували кросворди та ребуси, утворювали ланцюг єдності до Дня Соборності України, створювали малюнки «Моя квітуча Україна», диво-картини із своїх рученят, у «День чарівних компліментів» подарували один одному сердечка. Перший насичений тиждень декади завершився флешмобом «Нація, яка читає» та виготовленням колективного стенду «Прикметі вір, але перевір». Другий тиждень декади розпочався акціями «Смайлик мого настрою» та «Допомога пернатим»: учні малювали смайлики та підгодовували птахів зі шкільного саду. Впродовж другого тижня відбулися спортивно-розважальні змагання та битва хорів. Діти також із задоволенням розплутували клубочок математичних заморочок. Завершилася декада колективним переглядом мультфільмів, створених на основі українських народних казок та нагородженням наших талановитих дітей. Проведені заходи сприяли розвитку творчості і пізнання, підтримки інтересів до навчання.

09:08 06.02.2019

Тиждень географії та біології в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3

Тиждень географії та біології в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3

З метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах, з 28.01.19 по 01.02.19 в Тальнівській ЗОШ І-ІІ ст. № 3 проведений тиждень біології та географії. На загальношкільній лінійці вчитель географії та біології Діана Коханівська оголосила план роботи і закликала учнів взяти активну участь в проведенні класних і позакласних заходів. Щодня учні мали можливість розширити свій кругозір, розвивати творчі здібності, мислення та пам'ять, а також поглиблювати та узагальнювати здобуті знання. В рамках тижня були проведені наступні заходи: природничий квест «Пошук скарбів», тренінг «Ми за здоровий спосіб життя», інтерактивне заняття «Допомога птахам взимку», вікторина «Хмари слів», конкурс кросвордів «Навколо світу за 20 хвилин», виставка малюнків «Чудова блакитна планета», перегляд відеопрезентації «Екологічні проблеми людства» та ін. Предметний тиждень виявився насиченим та цікавим. Найактивніших учасників було нагороджено відзнакою «Знавець природничих наук» та сувенірами.

09:05 06.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора